El passatge de la Bonanova de Barcelona es va tornar a convertir el passat dissabte en un riu de joves i adolescents per participar en la quarta edició de Betel, al centre universitari que hi té La Salle Campus Barcelona-URL. “Tot va sorgir el 2021, quan ni tan sols podíem fer una vida normal arran del coronavirus, i ara ja som més de mil persones vinculades al projecte”, va explicar, des dels mateixos controls d’accés, Daniel Visús, un dels organitzadors de la trobada i membre de la Delegació de pastoral de joventut de l’Arquebisbat de Barcelona. “Som un miler, però aquí, qui realment s’ho treballa de valent —va afegir—, és mossèn Carles Bosch“, és a dir, l’actual director del Secretariat de Pastoral amb Joves de Barcelona.
Es va referir a un Carles Bosch que es va fer visible, des de primera hora de la tarda, entre joves procedents de tota Espanya en aquest esdeveniment que aglutina música, reflexió, pregària i diversió. “En ple 2024, que ens puguem reunir un miler de joves per celebrar la nostra fe i l’alegria de ser cristians és important”, va remarcar Bosch abans d’admetre que “els joves són inquiets i no es conformen amb una vida petita”, reflectint el que va succeir amb Simó, un pescador de Galilea, abans d’arribar a ser sant Pere. Una idea que connecta precisament amb el lema triat en aquesta edició, ‘Creats per a la grandesa‘.
“Betel és un regal per a l’Església de Barcelona i per als joves”
No es van voler perdre aquesta celebració dues joves religioses pertanyents a les Germanes Carmelites de Sant Josep. “Els joves necessiten cada vegada més aquests moments per trobar-se amb ells mateixos i amb Déu“, va manifestar la germana Verònica Estévez, gallega de naixement. En totes dues, com en la resta dels participants, l’arrelament de Betel en les seves vides es materialitza des de fa diverses edicions i es converteix, tal com va definir el bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías, en “un regal“.
Amb la mateixa consideració s’hi va desplaçar, des de la mateixa ciutat, Cristina Portabella, que busca en trobades com aquesta un aprofundiment que no troba en altres llocs. “És un ambient que s’ha de respirar i ens ajuda a sentir-nos part d’una mateixa família i a tenir força per continuar amb la fe“, va puntualitzar, mentre també s’esperava per accedir al primer dels diversos actes programats de Betel durant tota la tarda del dissabte, Miquel Álvarez, sacerdot de l’arxidiòcesi de Barcelona i consiliari general de la JOC.
A diferència d’Álvarez, que hi acudia per primera vegada, el jove caputxí Marc Vallès ho va fer per tercera vegada consecutiva. En aquesta ocasió, hi va anar acompanyat d’altres joves, com ara Àngela Zambelli, membre d’un grup juvenil que durant tot l’any busca contínuament trobar-se per contagiar la seva fe. Una fe que, a Betel, “pot ser descoberta de manera diferent de com va ser descoberta pels nostres pares”, va afegir Alba Sapera, que més tard va aparèixer sobre l’escenari del campus amb altres músics. “Jo vinc a Betel per trobar respostes a les meves inquietuds i saber on vull arribar”, va apuntar, al seu torn, Alejandro Pinto. Moguts per motivacions diferents, els joves que visiten Betel ho fan per trobar el seu lloc al món.