Barcelona acull la presentació del II Congrés Internacional de Germandats i Pietat Popular

file (11)-min
Presentació del II Congrés Internacional de Germandats i Pietat Popular. | Agustí Codinach - Catalunya Cristiana

Vint-i-cinc anys després de celebrar-se per primera vegada a Sevilla, el II Congrés Internacional de Germandats i Pietat Popular tornarà a aquesta ciutat del 4 al 8 de desembre d’enguany. Així es va anunciar aquest dilluns 3 de juny durant la seva presentació a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona.

“El congrés demostrarà novament que l’arxidiòcesi sevillana continua sent capdavantera en aquest tipus de celebracions religioses a Espanya“, assegura a Flama el director del Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries de Barcelona, Manuel Zamora, que va participar en la presentació al costat d’Esteve Camps, president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família; Juan José Morillas Rodríguez, membre del Comitè Organitzador, i de Joaquín de la Peña Fernández, secretari general del congrés.

Amb el lema “Caminant en l’esperança”, l’esdeveniment reunirà confraries d’arreu del món per posar de manifest, un cop més, que la pietat popular, com indica Zamora, “fa anys que ha deixat de ser de segona classe i de ser com la fe del carboner, segons la qual es creu una cosa perquè un altre la diu, sense considerar-la ni tenir una opinió pròpia”.

Els actes del congrés van ser presentats, juntament amb el seu logotip, el passat mes de gener. | Arquebisbat de Sevilla

Preguntat pel lloc que es va triar per portar a terme la presentació d’aquest esdeveniment internacional, Zamora assenyala que “un congrés de tanta importància i repercussió havia de poder ser anunciat des d’un temple que també fos rellevant des d’un punt de vista social, religiós i emblemàtic“.

Les confraries catalanes, presents al congrés

El congrés, vertebrat per un comitè executiu que està presidit per l’arquebisbe de Sevilla, José Ángel Saiz Meneses, compta amb un total de set comissions formades per desenes de persones voluntàries. Totes elles treballen, des de fa setmanes, en la seva posada en escena, que preveu estructurar-se en àrees temàtiques i en què hi haurà presència catalana: “El 1999, van anar-hi confraries de Barcelona, Badalona o de Mataró, i enguany tornarem a tenir-les“, diu Zamora abans d’afegir que, des de l’arxidiòcesi de Tarragona —representada en l’acte del passat dilluns—, també hi haurà representació.

Un dels principals objectius d’aquesta trobada, en què es preveu la presència d’unes 1.300 persones, és el de discernir sobre la realitat i el futur de les germandats i la pietat popular, entès com un moviment universal essencial per a la conservació i la transmissió de la fe catòlica. “La formació, en aquest sentit, és fonamental perquè les germandats religioses adquireixin un llenguatge social determinat per enviar un missatge més concret a les societats actuals“, conclou Zamora.

El congrés es clausurarà amb una processó, pels carrers de Sevilla, de vuit imatges devocionals, com són els passos del nostre Pare Jesús del Gran Poder; del Santíssim Crist de l’Expiració (Cachorro); de la Maria Santíssima de l’Esperança Macarena; de nostra Senyora de l’Esperança de Triana; de la nostra Senyora de Valme (Dos Hermanas); de la nostra Senyora de Consolació (Utrera); de la nostra Senyora de Setefilla (Lora del Río), així com de la patrona de Sevilla i la seva arxidiòcesi, la nostra Senyora dels Reis.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia