Barack Obama visita l’Abadia de Montserrat enmig d’una gran expectació

cropped-fav.png
Barack Obama, en el moment de la seva salutació al P. Abat de Montserrat, Manel Gasch. | Foto: Òscar Bardaji

L’expresident dels Estats Units, Barack Obama, d’arrels religioses protestants, va protagonitzar la imatge del cap de setmana en visitar l’Abadia de Montserrat el passat dissabte davant l’expectació de pelegrins i curiosos que es van trobar amb la inusual estampa. Aquesta situació s’emmarcava en la visita catalana del matrimoni Obama, que, acompanyat del cineasta Steven Spielberg i la seva dona, no es van voler perdre el primer concert de la gira europea del cantant nord-americà Bruce Springsteen, celebrat divendres passat a l’Estadi Olímpic de Barcelona.

Els dos matrimonis van fer acte de presència a la plaça del monestir protegits pels seus respectius cossos de seguretat. Allà van ser rebuts pel pare abat Manel Gasch i pel prior Bernat Juliol, que no van dubtar a acompanyar la comitiva en la visita al cambril de la Verge i a la sagristia, on van signar el llibre d’honor del monestir.

A continuació, les dues parelles, envoltades per una multitud expectant (el monestir estava ple de gom a gom, per tractar-se d’un cap de setmana de pont i coincidir a més amb la visita anual del cos dels Mossos d’Esquadra) van pujar a dalt de Sant Joan amb el funicular i van anar a passejar per la muntanya.

Per la seva part, el director de comunicació de l’Abadia de Montserrat, Òscar Bardají, va concedir una entrevista l’endemà a Catalunya Ràdio en què va assegurar que “tot i ser un dia complicat en tractar-se de cap de setmana, l’expectació de la visita, que estava preparada des d’hores abans, ens va fer viure unes hores de màxima intensitat”. Tal com va reconèixer el periodista, la trobada va ser ràpida a causa de les fortes mesures de seguretat que hi calien posar en funcionament, però l’expresident Obama va tenir temps per mostrar el seu interès envers la història de la comunitat benedictina i de l’origen del color de la talla de la Mare de Déu de Montserrat. “Calia explicar-li a ell i als seus acompanyants la història (que Spielberg, d’altra banda, ja coneixia) i, a pesar de fer-ho breument, van quedar força sorpresos per tot plegat”, va recalcar el responsable de comunicació.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia