Autocars, pantalles i establiments: així es prepara Girona per a l’ordenació i presa de possessió d’Octavi Vilà

file (11)-min
L'arquebisbe Joan Planellas i fra Octavi Vilà, el dia que es va fer públic el nomenament, a Poblet. | 'Flama'

Compte enrere per a l’ordenació episcopal i presa de possessió de fra Octavi Vilà com a bisbe de Girona. Serà el diumenge 21 d’abril quan, a partir de les 15:30 hores, la Catedral de Girona obri les seves portes per començar a acollir —abans de l’entrada del bisbe electe, prevista per a les 16:30 hores— els centenars de persones d’arreu de les diòcesis catalanes que s’hi esperen rebre. L’accés al temple serà lliure i no caldrà tenir-ne invitació, per bé que, segons fonts del bisbat gironí, un cop s’hi superi l’aforament, aquesta celebració podrà seguir-se, des de l’exterior, a través de diverses pantalles que seran col·locades per a l’ocasió.

L’acte de consagració també es podrà veure en directe a través de la Televisió de Girona (així com del seu portal web) i pels canals de Youtube i Instagram del Bisbat de Girona. Ràdio Estel i Ràdio Maria també hi enviaran els seus equips humans i tècnics per fer-ne una àmplia cobertura i, com és habitual en aquests casos, no es descarta que la celebració es retransmeti per TRECE TV.

La presa de possessió d’Octavi Vilà com a bisbe de Girona ha generat una gran expectació mediàtica. | ‘Flama’

La feligresia vinculada amb Poblet

A l’inici de la cerimònia, a les 5 de la tarda, ja farà unes hores que hauran arribat a Girona els 54 feligresos que hi viatjaran amb l’autocar que han reservat els responsables de les parròquies de la Unitat Pastoral de l’Espluga de Francolí, és a dir, la d’aquesta localitat de la Conca de Barberà, així com les parròquies de Vimbodí i Poblet, Blancafort, Vallclara, Vilanova de Prades i Senan. Totes elles, que representen històricament una comunitat estretament vinculada al Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, han manifestat aquests últims anys “una simpàtica relació amb Octavi Vilà”, que n’ha estat abat des del 2015, tal com assenyalen a Flama membres d’aquesta comitiva de laics i religiosos que es mostra, a més, il·lusionada amb aquest esdeveniment: “Feia molts anys des que un tarragoní era elevat a l’episcopat”.

Els últims tarragonins ordenats com a bisbes van ser Lluís Felip Solé i Fa (Tarragona, 1946), religiós de la Congregació de la Missió i responsable del Bisbat de Trujillo, a Hondures, des del 2015, i anteriorment Joan Martí Alanis (1928-2009), nascut a la població del Milà, qui va ser bisbe d’Urgell del 1971 al 2003.

Un diumenge excepcional pels comerços

La multitud de gent que possiblement atregui aquesta celebració a la catedral gironina no és aliena tampoc per als diversos comerços i establiments de restauració pròxims al temple. “Normalment no obrim els diumenges, exceptuant els que coincideixen amb la mostra Temps de Flors, al maig, però, de moment, ens hem de pensar si, en aquesta ocasió, ho acabarem fent”, reconeix Helena Lozano, responsable del bar Bau, situat a la plaça de la Catedral. “Si el temps acompanya, serà un dia amb força moviment”, assegura la professional de l’hostaleria, per bé que el 21 d’abril del 2022, el 2021 i el 2020, a Girona, va ploure.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia