Aquest setembre, arriba una nova edició de la Nit de les Religions a Barcelona

LU-min
Membres dels grups de diàleg entre conviccions d'AUDIR

La novena edició de la Nit de les Religions, Conviccions i Creences en Diàleg se celebrarà a Barcelona els pròxims 14 i 15 de setembre. Amb l’objectiu principal de continuar fomentant el diàleg entre la ciutadania i les diverses comunitats i entitats religioses presents a la ciutat, serà organitzada per l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) i comptarà novament amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, així com la col·laboració de la Fundació “la Caixa”.

Enguany, a l’esdeveniment s’han sumat un total de 46 organitzacions per tal d’oferir, un cop més, un ampli ventall d’activitats, entre les quals hi haurà, com és habitual, xerrades, tallers, concerts, representacions i rutes comentades. Serà una oportunitat per conèixer la diversitat de conviccions i tradicions que coexisteixen a Barcelona, aprofundint, en la cultura de la pau i el respecte mutu.

Un dels altres objectius de la Nit de les Religions és crear espais on es puguin trencar prejudicis i estereotips, així com promoure la convivència pacífica entre les diverses tradicions religioses i conviccions no religioses. Amb activitats dirigides a tota la comunitat, la trobada vol reforçar la idea que la pluralitat religiosa enriqueix la identitat de Barcelona.

Però abans, dijous 12 de setembre, se celebrarà l’acte inaugural d’aquesta proposta interreligiosa a la ciutat comtal, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’Edifici del Vagó de Barcelona, a les 18:30 hores. Els participants d’una taula rodona, amb el títol de “Temps, festivitats i creences“, exploraran les diferents maneres en què les tradicions religioses i conviccions influeixen en la vida quotidiana de les persones.

“Les iniciatives són un mur de contenció davant la discriminació”

Segons fonts de l’entitat organitzadora consultades per Flama, la iniciativa vol promoure també la lluita contra prejudicis i discursos d’odi. De la mateixa manera, es vol posar en relleu la capacitat transformadora de les diverses tradicions religioses i conviccions, especialment en l’àmbit de la pau.

En aquest sentit, Arnau Oliveres, codirector d’AUDIR, destaca “la riquesa de les iniciatives interculturals i interreligioses promogudes per la societat civil”. Per a l’expert en diàleg entre religions, “totes elles suposen un mur de contenció davant les accions discriminatòries que fan perillar la garantia dels drets individuals i col·lectius”, conclou.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia