Els quaranta anys de la missió a Guajará-Mirim, motiu del calendari claretià del 2024

cropped-fav.png

Fa quaranta anys de la presència dels claretians catalans a la diòcesi de Guajará-Mirim, poc després que ja ho fessin els pares missioners Lluís Garcia i Josep Maria Sala. Va ser aleshores quan l’Assemblea dels Claretians de Catalunya va acceptar la demanda del bisbe Geraldo Verdier per col·laborar a la zona. Aquella petició va consistir, en un moment en què amb prou feines hi havia capellans incardinats, a atendre la població tradicional i construir les bases de la seva Església local, tal com s’ha fet fins ara.

Per homenatjar els noms i els propòsits d’aquells claretians missioners, així com els que encara hi treballen (des del 2012, sota les ordres de la Província dels Missioners Claretians de Brasil), la comunitat claretiana ha decidit que aquesta sigui la temàtica del seu calendari del 2024, el qual ja es troba a la venda en aquest enllaç amb un cost de 5,70€.

“El Calendari del 2024 vol donar testimoni d’agraïment als missioners de Catalunya que han fet possible aquesta missió, als claretians del Brasil que n’han assumit la responsabilitat, a totes les persones voluntàries de Catalunya i el Brasil, a tots els participants en els camps de treball que han ofert la seva col·laboració, i totes les persones i entitats que en donen suport a través d’Enllaç Solidari, l’ONG dels missioners claretians de Catalunya que es va fundar el 1985″, manifesten els precursors de la iniciativa.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia