L’Església grecocatòlica ucraïnesa farà un pelegrinatge a Roma per “demanar a Déu una pau justa”

cropped-fav.png
Plaça de Sant Pere del Vaticà. | Wikimedia Commons

La basílica de Sant Pere del Vaticà acollirà el pròxim 10 de setembre la Divina Litúrgia de l’Església grecocatòlica ucraïnesa, que celebrarà a Roma el seu Sínode en commemoració del 400 aniversari del martiri de sant Josafat, patró d’Ucraïna i pare de l’Església grecocatòlica del país. Les restes d’aquest sant, definit per Pius XI com “l’Àpòstol de la Unitat” pel seu afany d’acabar amb les divisions en el si de l’Església, descansen a la basílica.

“En aquest aniversari del martiri del nostre sant Josafat, volem demanar a Déu una pau justa per al nostre país i donar testimoni al món sencer dels valors cristians de la llibertat, pels quals estem diposats a donar les nostres vides”, ha afirmat en un comunicat recent l’arquebisbe major Sviatoslav Shevchuk, que dirigirà la litúrgia en concelebració amb els bisbes del Sínode de l’Església grecocatòlica.

El líder de la comunitat grecocatòlica ucraïnesa, que no ha abandonat el país des de l’esclat del conflicte a inicis de 2022, ha remarcat també que “per als bisbes, clergues, monàstics i fidels de la nostra Església, resar a la Basílica de Sant Pere de Roma és un do especial de Déu i un senyal que, units en la comunitat de l’Església Universal, no estem sols en el terrible procés de guerra que han tocat al nostre poble”.

Sviatoslav ha fet una crida als fidels ucraïnesos a la diàspora a unir-se en la pregària a la tomba de Sant Pere al Vaticà. “Que la nostra pregària comuna sigui una manifestació de comunió amb el Sant Pare, successor de l’apòstol Pere, el nostre agraïment per la seva atenció pastoral al ‘poble ucraïnès que pateix’ i la veu de la veritat sobre Ucraïna”, ha conclòs.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia