AgÈncia cristiana de notícies

Santa Caterina de Suècia i aniversari de l’assassinat de Monsenyor Romero

Santa Caterina de Suècia.

Santa Caterina de Suècia i aniversari de l’assassinat de Monsenyor Romero

24 de març de 2023

Com cada divendres de Quaresma, és dia penitencial i cal abstenir-se del que sigui innecessari, pregant i mostrant la nostra solidaritat amb els més pobres.  

Es comença la setmana recordant santa Caterina de Suècia, filla de santa Brígida, religiosa, a Suècia (+ 1381), el beat Dídac Josep de Càdis, prevere trinitari, a Ronda – Màlaga (+ 1801). 

I és l’aniversari de l’assassinat de sant Òscar Arnulfo Romero. El testimoni cruent d’aquest bisbe compromet i posa en ridícul grups de pressió eclesials, partits polítics, governs… Home de pau, amic del poble, pastor admirable va fer una opció clara pels pobres. Nasqué el 1917, estudià a Roma i seria capellà de parròquia i rector de seminari. Ja arquebisbe de San Salvador (1977), s’entregà al servei dels humils i dels oprimits. Apòstol de la pau i de la reconciliació, s’oposà a la violència i clamà per la justícia. Personalment tenia un perfil moderat i conservador i va ser acusat de subversiu. “Ningú està obligat a obeir l’ordre de matar”, havia dit. El 24 de març del 1980, mentre celebrava la missa, va ser abatut d’un tret que li encertà el cor: l’assassí no era un mercenari qualsevol. Seguint el Senyor, de qui es celebraria l’Encarnació el dia següent, s’havia encarnat de ple amb el seu poble oprimit. A l’Església antiga, el capellà assassinat mentre celebrava, era venerat immediatament com a sant màrtir. No és estrany que vagi creixent el nombre de cristians que tenen en ell un punt de referència del compromís cristià i un còmplice en la pregària. Amb tot, i malgrat tot, finalment fou beatificat el 2015 i canonitzat el 2018 pel papa Francesc.  

I és el dia de lluita contra la tuberculosi. 

Brugada
Martirià Brugada

Col·labora
amb flama

Descobreix com pots ajudar-nos a treballar per una informació eclesial de qualitat, rigorosa i compromesa amb els valors evangèlics.

col·labora
Cerca el teu Sant

Selecciona les dates:

Calendari
Alphabet