“Estimaràs al teu Déu… i al teu proïsme com a tu mateix”: lema de la Setmana de pregària per la unitat dels cristians 2024

cropped-fav.png
"L'imperatiu de testimoniar l'amor de Déu és encara més urgent”. | Foto: Pixabay

“Estimaràs al teu Déu… i al teu proïsme com a tu mateix” (Lc 10,27). Aquest és el lema de la Setmana de pregària per a la unitat dels cristians 2024, la celebració ecumènica internacional que se celebra cada any entre el 18 i el 25 de gener a l’hemisferi i durant la solemnitat de la Pentecosta a l’hemisferi sud.

Partint del passatge bíblic seleccionat (Lc 10, 25-37) i del context específic de Burkina Faso, la reflexió explora les vies per trobar una identitat comuna en l’experiència d’amor a Déu. I ho fa a partir d’uns recursos que han estat preparats per un equip ecumènic del país africà amb l’auspici de la comunitat Chemin Neuf i que inclouen una celebració ecumènica d’obertura, reflexions bíbliques i oracions per a l’octavari, així com altres materials per al culte.

En la introducció als recursos, s’observa que a Burkina Faso, on la situació política i social és inestable i existeixen moltes amenaces per a la pau i la cohesió social, la recerca de la identitat comuna sovint s’ha vist afectada per la pèrdua de valors i d’un sentit compartit d’humanitat, així com per una disminució de la preocupació pel bé comú, l’honradesa, la integritat i el patriotisme. “La cerca de la reconciliació també s’ha vist afeblida per l’empobriment espiritual i per la cerca de guanys fàcils”, indica el text introductori. “Davant d’aquestes realitats, l’imperatiu de testimoniar l’amor de Déu és encara més urgent”.

Cada any el Dicasteri per a la Promoció de la Unitat dels Cristians i la Comissió de Fe i Constitució del Consell Mundial d’Esglésies demana —i posteriorment supervisa— la preparació dels recursos als associats ecumènics d’una regió determinada. Els materials per a 2024 ja estan disponibles en alemany, espanyol, francès, anglès, italià i portuguès.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia