La comunitat cristiana de Jaranwala, al Pakistan, celebra missa davant d’una església cremada entre “llàgrimes de tristesa i por”

cropped-fav.png
Mons. Indrias Rehmat, bisbe de Faisalabad, celebrant la missa. Imatge: ACN

Una de les primeres respostes de la comunitat cristiana al Pakistan davant la persecució que pateix (agreujada durant les últimes setmanes) va materialitzar-se, el passat diumenge, en una missa, a pesar de la incertesa i la por generalitzada d’aquest col·lectiu. Va ser, però, al carrer, ja que l’església on s’hauria d’haver celebrat, la de Sant Pau, va ser cremada. Jaranwala, on es troba, és, de fet, l’epicentre d’aquesta darrera onada de successos anticristians, a uns 265 quilòmetres de la capital del país, Islamabad.

Amb l’assistència de prop de 700 feligresos, la celebració va estar presidida per Mons. Indrias Rehmat, bisbe de Faisalabad, la segona ciutat més gran a la província de Panyab ―després de Lahore―, i no va estar exempta de vigilància per part de les forces de seguretat de la zona per tal de prevenir mals majors. “Encara hi ha musulmans que ens miren malament i ens busquen les pessigolles per la presumpta profanació de l’Alcorà que van protagonitzar dos cristians”, assenyalaven alguns dels presents de la celebració religiosa.

La majoria de la gent plorava a missa”, va dir, per la seva part, un bisbe que també hi va participar, el nom del qual ha volgut mantenir en l’anonimat, per bé que es va adreçar a la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada per expressar com havia transcorregut la missa. “Va ser un moment molt dolorós, però una oportunitat per compartir amb els altres el nostre dolor per la pèrdua i la nostra tristesa”, va continuar.

Tot i això, altres líders cristians també han informat de la preocupació generalitzada entre molts altres musulmans que, segons ells, estan “avergonyits” pel que ha passat i han mostrat la seva predisposició a ajudar en tot el possible per resoldre aquest problema social i religiós que s’hi està produint.

Mentrestant, l’Església ha proporcionat paquets amb menjar, sabó i altres articles d’higiene, tasses, plats i altres productes bàsics per a la llar. “Moltes famílies es queden sense menjar, ja que no tenen ni fogons, per la qual cosa ni tan sols poden fer un te. Estan psicològicament molt afectats i espantats”, s’apunta.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia