El cardenal Omella, sobre la persecució de cristians al Pakistan: “Si acceptem l’agressió i la persecució mai no crearem societats justes”

cropped-fav.png
Un instant de pregària, al Pakistan. | Vatican News

L’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan-Josep Omella, prega per la difícil situació que viu a hores d’ara la comunitat cristiana al Pakistan. Així ho ha afirmat a través de les xarxes socials, on ha qualificat d'”injusta” la persecució als cristians al país asiàtic. “Si acceptem l’agressió com a raonament i la persecució com a norma mai no crearem societats justes on viure la nostra fe lliurement”, hi ha reblat el cardenal.

Les paraules d’Omella es produeixen després que la violència dels musulmans extremistes del Pakistan hagi arribat, durant aquest mes d’agost, a una vintena d’esglésies i prop de mig miler de cases habitades per famílies cristianes, catòliques i protestants. A més, aquesta situació també s’ha estès als cementiris. De fet, en un d’ells, el de Jaranwala, a la província de Punyab, la segona més extensa del país, s’hi han profanat algunes tombes i s’han malmès làpides en un nou atac indiscriminat que ha despertat, per enèsima vegada, l’estat d’emergència social que es viu al país.

Per la seva part, des de l’arxidiòcesi de Karachi, l’arquebisbe Benny Travas va emetre un comunicat en què fa una crida al govern pakistanès tot demanant que es mostri solidari d’una vegada per totes envers la comunitat cristiana “en aquesta hora de dolor”, com ara prenent accions en contra d’aquells grups que, per al prelat, “han fet servir la llei com han volgut“.

En aquest sentit, monsenyor Travas també ha demanat que es porti a la pràctica una “investigació d’alt nivell” sobre el tema de les profanacions contra l’Alcorà (un dels motius pels quals els extremistes han decidit actuar bel·ligerament), ja que, segons ha apuntat, “alguns incidents anteriors han demostrat que hi ha altres motius darrere d’aquestes acusacions”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia