El P. Arturo Sosa denuncia que les acusacions del govern de Nicaragua contra la UCA són “totalment falses i sense fonament”

cropped-fav.png
Façana de la Universitat Centreamericana de Managua. | Foto: UCA

“Totalment falses i sense fonament”. Així ha qualificat el Superior General de la Companyia de Jesús, el P. Arturo Sosa, les acusacions del govern de Nicaragua contra la Universitat Centreamericana de Managua, UCA. Ho ha fet a través d’una carta adreçada al P. José Domingo Cuesta, Provincial de Jesuïtes Centreamèrica, en la qual ha expressat la solidaritat de tota la Companyia amb la Província i amb els membres d’aquesta institució educativa jesuïta acusada de “terrorisme” pel règim de Daniel Ortega i Rosario Murillo.

Després de la decisió del règim nicaragüenc de confiscar tots els béns materials i econòmics de la UCA, el P. Arturo Sosa ha denunciat que a la institució “se li ha negat el dret a la legítima defensa”. “Un judici just —amb una justícia imparcial— treuria a la llum la veritat de tota una trama que el govern ha vingut executant, des de les protestes juvenils de 2018, contra la UCA, contra altres moltes obres de l’Església catòlica i contra milers d’institucions de la societat civil, amb la finalitat d’asfixiar-les, tancar-les o apropiar-se-les”, ha advertit.

Sosa ha assenyalat que “amb calúmnies com aquestes s’han ultratjat els drets de tantes persones, la seva reputació, la seva vida i els seus béns”. També ha demanat el cessament de l’agressió governamental contra la UCA i que “es reverteixi i corregeixi aquesta mesura judicial” que ha obligat la institució a paralitzar les seves activitats acadèmiques i educatives previstes pel curs lectiu que havia de començar el pròxim 21 d’agost.

Després d’elogiar la tasca desenvolupada a Nicaragua per la UCA en la promoció del “dret al pensament i a una educació oberta, lliure i democràtica“, el Superior General de la Companyia de Jesús ha instat a obrir “camins de diàleg sobre la base de la veritat, la llibertat i el dret a la qualitat de l’educació de la joventut i de tot el poble de Nicaragua”.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia