Bisbes americans i japonesos, units en contra de les armes nuclears: “És una cosa immoral”

cropped-fav.png
Algunes de les conseqüències que va provocar una bomba atòmica a Nagasaki, el 1945. | Wikipedia Commons

Un total de cinc bisbes dels Estats Units i el Japó van iniciar el passat 9 d’agost una iniciativa conjunta per tenir un món sense armes nuclears. Això va passar amb motiu del 78è aniversari del bombardeig atòmic de Nagasaki i en aquesta decisió ha tingut un paper rellevant la idea de tots cinc de construir una cultura de pau, la qual, segons el manifest que van fer públic, es comprometen a continuar defensant.

Tal com ha pogut saber el portal Crux Now, es tracta de l’arquebisbe emèrit Joseph Mitsuaki Takami, de Nagasaki; l’arquebisbe Peter Michiaki Nakamura, de Nagasaki; l’arquebisbe John Wester, de Santa Fe; l’arquebisbe Paul Etienne, de Seattle, i el bisbe Alexis Mitsuru Shirahama, d’Hiroshima.

“Nosaltres, els bisbes de quatre diòcesis catòliques que van ser afectades per les armes nuclears, declarem que començarem a treballar junts per aconseguir un món sense armes nuclears”, van defensar, a l’uníson, en relació amb la seva campanya, que esperen començar a materialitzar a partir de l’agost de 2025, coincidint amb el vuitantè aniversari d’aquest trist i tràgic esdeveniment.

A més, el grup de bisbes va condemnar la tinença d’armes nuclears com a “immoral” i va convidar altres diòcesis i tradicions religioses religioses a unir-s’hi. “Demanem als nostres sacerdots, religiosos i laics a participar activament en aquesta associació, i demanem la intercessió de Maria, Reina de la Pau”, van dir els bisbes. “Aquest camí cap a la pau és difícil; no podem recórrer-lo sols”, hi van afegir.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia