El Papa lamenta “la pèrdua de vides humanes i la destrucció” causada pels incendis a l’illa hawaiana de Maui

cropped-fav.png
La ciutat de Lahaina, després de l'incendi. | hawaii.gov

El papa Francesc ha rebut amb “dolor profund” la notícia de “la pèrdua de vides humanes i la destrucció causada pels incendis a l’illa hawaiana de Maui“, que durant les darreres hores han arrasat una gran part del territori i que han portat al president dels EUA, Joe Biden, a declarar l’estat d’emergència.

En un telegrama signat pel cardenal secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin i adreçat al nunci als EUA, Cristophe Pierre, el Papa ha expressat la seva “solidaritat amb tots els qui pateixen aquesta tragèdia”, especialment tots aquells que han perdut éssers estimats.

Fins al moment, el nombre de defuncions provocades pels incendis, que encara estan en actiu, ascendeix a 55, tot i que encara no es descarta que hi hagi més víctimes mortals, ja que molta gent ha comunicat a les autoritats la desaparició de familiars.

Iniciat en zones forestals i impulsat fins a entorns urbans gràcies als forts vents de l’huracà Doha, el foc ha avançat a tanta velocitat durant la passada nit que centenars de residents i turistes a l’illa han hagut de llençar-se a aigües del Pacífic, d’on han sigut rescatats posteriorment per la Guàrdia Costanera dels EUA.

Mentre els equips d’emergència treballen a contrarellotge per apagar els focs i trobar amb vida les persones desaparegudes, el govern ha habilitat cinc refugis per la població que ha hagut de ser evacuada arran d’aquest desastre, un dels més letals de la història recent al territori dels EUA.

El papa Francesc ha assegurat les seves oracions pels morts i desapareguts, així com pel personal d’emergència que participa en les tasques de socors. A tots ells, “com a signe de la seva proximitat espiritual”, el Papa invoca “les benediccions de Déu Totpoderós de fortalesa i pau”, conclou el telegrama.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia