El papa Francesc sobre el naufragi a prop de l’illa de Lampedusa: “No ens hem de quedar indiferents”

cropped-fav.png
Migrants a les costes de Lampedusa, en una imatge d'arxiu. | Foto: Chris McGrath/Getty Images.

He rebut amb dolor la notícia d’un nou naufragi de migrants a la mar Mediterrània”. Així és com va començar el seu comentari a les xarxes socials el papa Francesc, el passat dijous, en relació amb la tragèdia migratòria a prop de les costes de l’illa italiana de Lampedusa de principis del mes d’agost. En el naufragi van morir almenys 41 persones migrants tenint en compte el relat que van fer d’aquest succés els únics supervivents que van poder ser rescatats per la Guàrdia Costanera italiana.

En la mateixa línia que ho va fer també la Comunitat de Sant Egidi a través dels seus canals oficials, el pontífex va fer una crida a la comunitat internacional i va incidir en una reflexió “seriosa” sobre aquesta tragèdia, que se suma a les que constantment tenen lloc al Mediterrani, considerat un dels cementiris més grans del món, tal com va recordar el Sant Pare als periodistes que el van acompanyar en el seu viatge de retorn de Lisboa, el passat diumenge. “No ens hem de quedar indiferents davant aquestes tragèdies i resem per les víctimes i els seus familiars”, va assenyalar.

Aquest nou naufragi a prop de Lampedusa, on Francesc va realitzar el seu primer viatge apostòlic ara fa deu anys, és l’enèsima tragèdia migratòria al mar Mediterrani. Un tema recurrent en les preocupacions del Papa i de l’Església i al voltant del qual es reflexionarà en el marc de la tercera edició de les “Trobades del Mediterrani”, un esdeveniment que reunirà a Marsella un total de 120 joves i 30 bisbes catòlics de països de la conca mediterrània.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia