UNICEF alerta d’una situació “catastròfica” a Haití: “Els més damnificats són els menors”

cropped-fav.png
Una de les escoles de Port-au-Prince, la capital d'Haití. | Wikimedia Commons

L’últim informe publicat per UNICEF, que va veure la llum el passat 8 d’agost, alerta d’una situació “catastròfica” a Haití. Allà és on, segons aquesta institució, gairebé la meitat de la seva població (més concretament, 5,2 milions de persones) necessita ajuda urgent a causa d’una pobresa que, alhora, se suma a casos constants de violència sistèmica en aquest territori del Carib.

UNICEF també incideix en el fet que una part important d’aquestes persones necessitades són menors d’edat, raó per la qual aquesta fundació ha volgut centrar tots els seus esforços a oferir-los una assistència sanitària constant i espais segurs perquè, més enllà de recuperar-s’hi físicament, també ho puguin fer psicològicament, tal com han manifestat fonts d’aquesta entitat de suport internacional.

En aquest sentit, els segrestos continuats, els atacs a les escoles del país i la violència sexual han esdevingut a Haití els principals detonants d’una situació que, per al director regional d’UNICEF a l’Amèrica Llatina i el Carib, Gary Conille, és del tot insostenible: “No pot ser que les dones i els infants siguin monedes de canvi ni mercaderies de ningú”, ha lamentat en un comunicat.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia