Un sacerdot i un seminarista, segrestats a Nigèria: “Demanem a Déu que tornin en pau”

cropped-fav.png
Diverses dones resant en un centre de culte nigerià. | Cedida

Dos segrestos de cristians a Nigèria en un sol dia. És el que va passar el passat 3 d’agost quan un grup de persones sense identificar van assaltar la casa sacerdotal de la Parròquia de Sant Lluc Gyedna, situada al centre-oest del país i pròxima al riu Níger, i es van emportar dos dels residents que hi havia en aquell moment: d’una banda, el pare Paul Sanogo, membre de la Congregació dels Missioners d’Àfrica (anomenats també com a Pares Blancs), i, de l’altra, el jove seminarista Melkior Dominick Mahinini.

Aquesta acció es va dur a terme a la diòcesi de Minna, la qual està dividida en 60 parròquies i compta amb més de tres milions de persones. En conèixer el succés, el seu bisbe, monsenyor Martins Igwe Uzoukwu, va voler enviar un missatge de tranquil·litat a tots els seus centres pastorals i va convidar els seus fidels a resar pels dos membres de la seva comunitat, els quals s’espera que siguin alliberats al més aviat possible. “Demanem a Déu que escolti les nostres súpliques i puguin tornar en pau”, va dir mons. Uzoukwu.

Per la seva part, un dels portaveus de la policia de Nigèria va confirmar-ne el segrest i va aconsellar a la resta de membres del clergat de la regió que actuïn amb precaució mentre es fan les tasques de recerca dels segrestats.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia