Moren almenys 41 persones migrants en un nou naufragi a prop de l’illa italiana de Lampedusa

cropped-fav.png
Una pastera plena de refugiats. | Foto: Pablo Tosco

Nova tragèdia migratòria a prop de les costes de l’illa italiana de Lampedusa. Almenys quaranta-una persones, segons els mitjans locals, han mort quan l’embarcació en què viatjaven ha naufragat al seu pas pel canal de Sicília.

Segons informacions de l’agència ANSA i altres mitjans locals, quatre persones (tres homes i una dona originaris de Costa de Marfil i Guinea Konakry) han sigut rescatades amb vida per un vaixell mercant. Els supervivents, que han sigut traslladats a Lampedusa per la Guàrdia Costanera italiana, han assegurat que a l’embarcació viatjaven 41 persones més, entre les quals hi havia 3 menors d’edat.

Segons el testimoni de les persones rescatades, la nau, que era de metall i de set metres d’eslora, va salpar el passat dijous 3 d’agost de Sfax, Tunísia, ciutat que durant els darrers mesos ha esdevingut l’epicentre de la immigració irregular al país nord-africà. El sinistre es va produir després d’unes sis hores de navegació, quan una gran onada va fer bolcar el vaixell i les persones que hi viatjaven es van precipitar al mar. El fet que hagi transcorregut gairebé una setmana des del naufragi, ha propiciat que, fins ara, no hagin pogut ser localitzats més cadàvers.

Des de començaments de 2023, la ruta que arriba des de Tunísia a Sicília és una de les més transitades per les persones migrants en el seu intent d’arribar a Europa. Segons el Fòrum de Drets Econòmics i Socials de Tunísia, prop de mil persones podrien haver perdut la vida en aquest trajecte des del mes de gener i altres 6.000 haurien aconseguit arribar a Itàlia.

Open Arms s’ha fet ressò d’aquesta nova tragèdia i tornat a exigir vies legals i segures per a les persones migrants. L’ONG catalana també ha advertit que aquestes són les conseqüències directes dels acords entre la Unió Europea, Itàlia i Tunísia per contenir el flux migratori irregular cap al Vell Continent.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia