El Papa presideix un vibrant Via Crucis centrat en els drames i les preocupacions del jovent en el món actual

cropped-fav.png
El Papa arribant al Parc Eduard VII per a presidir el Via Crucis. | Flama

“Jo, ploro de tant en tant? Hi ha coses a la vida que em fan plorar?” Aquestes són algunes de les preguntes que el papa Francesc ha convidat a fer-se als 800.000 joves aplegats aquest divendres al Parc Eduard VII, on el pontífex ha presidit el Via Crucis, un dels esdeveniments clau de la Jornada Mundial de la Joventut, que se celebra aquests dies a Lisboa.

Abans d’arribar al recinte a bord del papamòbil, el Papa ha sigut rebut per una multitud entregada que ha omplert els carrers de la capital portuguesa amb banderes de gairebé tots els països del món. Durant el trajecte, s’ha aturat diverses vegades per saludar i beneir a infants i malalts.

“Tots en la vida hem plorat i plorem encara, i aquí hi ha Jesús amb nosaltres, perquè ens acompanya en l’obscuritat que ens porta al plor”, ha afegit el pontífex durant l’al·locució improvisada prèvia a la celebració. Uns moments en què Francesc ha exhortat als joves a viure la celebració com un camí d’acompanyament a Jesús i ha obert un espai d’oració per a reflexionar sobre els neguits i les preocupacions de la vida. “Avui farem el camí amb ell, el camí del seu patiment, el camí de les nostres ansietats i soledats”, ha remarcat.

Posteriorment, les catorze estacions del Via Crucis han donat peu a un seguit de reflexions sobre els problemes del món actual que més preocupen als joves: la manca d’oportunitats d’accés al mercat laboral; les guerres, els bombardejos, els tirotejos massius, la violència en totes les seves formes, el maltractament infantil, la soledat i l’exclusió.

L’exposició s’ha dut a terme en els diferents mòduls de l’escenari i ha anat acompanyada de música i representacions teatrals a càrrec de voluntaris i artistes procedents de països com Portugal, Austràlia, Espanya, França, Itàlia, Nigèria, Filipines i Brasil. Mentrestant, la creu de les Jornades s’ha mogut a través dels catorze espais del centre.

L’emotiva celebració ha acabat amb la cançó ‘This I Believe’ (The Creed), interpretada pel cantant portuguès Salvador Seixas, que ha provocat llàgrimes, somriures i molta emoció.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia