El Papa es reuneix a Lisboa amb víctimes d’abusos sexuals en el si de l’Església portuguesa

cropped-fav.png
El papa Francesc, a Portugal. | Foto: Maria Cruz

El papa Francesc es va reunir el passat dimecres 2 d’agost amb 13 víctimes d’abusos sexuals per part del clergat de l’Església portuguesa durant el seu primer dia a Lisboa amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). La trobada es va celebrar a la nunciatura apostòlica, va durar més d’una hora i es va dur a terme en un ambient d'”escolta intensa“, tal com han remarcat fonts de la Santa Seu. Els participants van estar acompanyats per alguns representants de les institucions eclesials portugueses encarregades de la protecció dels menors.

Molt dura, molt dura“, van ser les paraules del pontífex en escoltar amb atenció cadascuna de les experiències viscudes per aquests testimonis, als quals va voler dirigir un missatge de perdó com a màxim representant de l’Església catòlica. Una resposta per part del Papa que convida, segons va dir, a una reflexió profunda envers els escàndols ocasionats i a “una purificació humil i constant“, tal com va expressar hores abans el pontífex en un dels primers actes a la capital portuguesa.

La trobada, que no figurava a l’agenda oficial de Francesc i els detalls de la qual es mantenien en secret per preservar el respecte envers les víctimes, va tenir lloc al final dels actes institucionals i eclesials celebrats durant el seu primer dia a Lisboa. El Papa, que durant els darrers anys s’ha reunit amb nombroses víctimes de la pederàstia eclesial, també va reiterar el seu desig que l’Església sigui un espai “segur“.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia