L’ONU demana la “fi immediata” de les expulsions de migrants subsaharians de Tunísia a territoris fronterers de Líbia i Algèria

cropped-fav.png
Campament improvisat de persones migrants a Ras Jedir, frontera entre Líbia i Tunísia. | @vuesurmed

L’Organització de les Nacions Unides (ONU) s’ha pronunciat sobre les recents expulsions de refugiats subsaharians des de Tunísia cap a zones remotes del desert de Líbia i Algèria. Ho ha fet a través del seu portaveu, Farhan Haq, que ha demanat l’aturada definitiva de l’onada racista a Tunísia després que el seu president, Kais Saied, demanés d’acabar amb la immigració irregular en aquest estat musulmà del nord d’Àfrica.

“La Secretaria General de les Nacions Unides està profundament preocupada i reclama la fi immediata d’aquestes expulsions i una urgent reubicació a espais segurs de les persones que han estat abandonades a la frontera tunisiana”, ha exclamat el representant diplomàtic de l’ONU, que no ha dubtat a subratllar la importància d’una actuació sobre el terreny que permeti unaprotecció digna” de totes elles, per bé que algunes hagin mort deshidratades en el seu intent de travessar el desert sense aigua i ni menjar.

La reacció de l’ONU arriba després que diverses organitzacions humanitàries denunciessin la setmana passada la situació d’extrema gravetat que pateixen centenars de subsaharians de totes les edats mentre es troben bloquejats a la frontera que separa els territoris de Tunísia i Líbia.

El govern tunisià ha fet cas omís de les reclamacions interposades per l’ONU i altres entitats que busquen una reacció per part seva i ha negat les informacions sobre l’expulsió forçada de migrants. “L’únc que fan és perjudicar la imatge de tot el nostre país”, ha indicat.

El passat 16 de juliol, la Comissió Europea i Tunísia van signar un acord per reforçar les seves fronteres a canvi d’importants inversions financeres al país nord-africà. En aquesta partida econòmica es va prometre incloure un paquet de 105 milions d’euros amb la finalitat d’executar rescats i retorns voluntaris.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia