El bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor David Abadías, visita alguns dels centres d’estiu de la Fundació Pere Tarrés

cropped-fav.png
Mns. Abadías, present en una sala de jocs amb diversos infants i monitors. | FPT

El bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor David Abadías, va voler conèixer en primera persona el passat divendres el dia a dia que es respira als diversos centres gestionats per la Fundació Pere Tarrés aquest estiu, amb el suport dels seus centres d’esplai, tots ells integrats dins el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans. 

Abadías va començar el seu recorregut al casal del Centre Socioeducatiu Raval de Barcelona, que es troba situat a l’escola Rubén Darío de la capital catalana i enguany compta amb prop de 120 infants, adolescents i joves que pertanyen a famílies amb un alt grau de vulnerabilitat a causa de les dificultats econòmiques a les quals han de fer front.

Amb la companyia del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, el bisbe auxiliar es va desplaçar posteriorment fins a la casa de colònies Santa Maria del Roure (a Cantonigròs, a la zona natural del Collsacabra), on, durant aquests mesos, el Centre d’Esplai l’Estel de Barcelona celebra les seves colònies d’estiu. Després de parlar amb els seus responsables, va poder conversar amb els monitors d’aquesta instal·lació per conèixer més detalls al voltant de les activitats que hi promouen. 

Sensibilitzar sobre l’ús de l’aigua

Moltes de les activitats de lleure que promou arreu de les diòcesis catalanes i balears la Fundació Pere Tarrés des del mes de juny fins al setembre pretenen sensibilitzar els infants sobre la importància d’un ús responsable dels recursos naturals com l’aigua, atesa l’actual situació de sequera que pateix el territori.

D’altra banda, com ja ha passat els darrers anys, enguany l’entitat ha tornat a posar l’accent en oferir una funció de recuperació emocional, especialment per als infants de contextos socials més difícils, després de diverses crisis econòmiques que han cronificat la pobresa en moltes llars, tal com han valorat els seus responsables en un comunicat. Un treball que, des de la Fundació Pere Tarrés, s’intenta desenvolupar a l’estiu amb el suport econòmic que rep d’aportacions fetes per institucions, empreses i ciutadans a títol particular. L’any passat, la Fundació Pere Tarrés va becar 5.669 infants perquè poguessin participar en casals i colònies, i enguany s’espera que aquesta xifra creixi i superi els 6.000 nens i nenes. 

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia