Trobar una relíquia al Monestir de Santes Creus, proposta estiuenca per fer en família

file (11)-min
Dues figurants, al claustre del Monestir de Santes Creus. | Cedida

Famílies senceres, amb infants inclosos, podran viatjar al primer terç del segle XIX des del Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, a l’Alt Camp, durant tres dissabtes del pròxim mes d’agost (el 5, el 19 i el 26). Ho faran a través de diverses gimcanes pel seu interior amb motiu de l’activitat “La relíquia del Monestir​ de Santes Creus“, que organitzen els gestors d’aquest recinte i l’empresa IBER Arqueologia, Patrimoni i Turisme per conèixer in situ una de les èpoques històriques que més han marcat a l’únic monestir de la Ruta del Cister que no té vida monàstica.

“Ens desplaçarem mentalment al moment en què es va produir l’exclaustració de la comunitat que hi habitava i el final de la vida cistercenca al monestir”, defineix Cristina Mayor, la persona que guiarà tots els grups de participants a través de diverses proves (algunes de les quals, fins i tot, els faran vestir amb roba monàstica) fins a la consecució de l’objectiu del joc: trobar una relíquia amagada després de resoldre diversos enigmes deixats pel camí.

A més, en el transcurs del viatge, les famílies podran conèixer la biografia de dos personatges determinants: la de l’últim abat de Santes Creus, Pere Carrera, i la del vicari fra Miquel Mestre. “Tots dos, de segur, van rebre l’avís, quan havien de marxar forçosament del monestir, d’ocultar-hi algunes de les relíquies que custodiaven per si hi havien d’acabar tornant”, continua Mayor. Una hipòtesi que ha donat peu a aquesta recreació lúdica i històrica, i que permetrà els participants d’aquesta proposta “no només aprendre coses del monestir, sinó també sentir-se’n part, per unes hores, i descobrir-hi uns cabells que, a través de la ficció, es convertiran en una relíquia ocasional”, apunta. Una relíquia que hauran de tornar a situar al seu lloc.

El preu per participar-hi és de 4 euros, per als adults, i de 2 per als infants i adolescents de 8 a 16 anys. L’activitat serà gratuïta per als menors de 8 anys. Per inscriure’s, caldrà fer-ho a través de l’adreça electrònica [email protected] o bé a través del número 977 63 85 56.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia