Exposicions, conferències i pel·lícules: així és la proposta d’Ajuda a l’Església Necessitada per “remoure consciències” durant la JMJ

cropped-fav.png
Famílies senceres refugiades a l'Iraq, en una imatge d'arxiu.

La JMJ representarà una oportunitat” per a la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada a l’hora de donar-se a conèixer entre els milers de joves de tot el món que hi participaran i de conscienciar-los en relació amb la tasca que executa planetàriament, sobretot als països on el cristianisme es troba en un estat de major vulnerabilitat. De fet, durant els dies que s’estigui celebrant a Portugal, aquesta institució vol protagonitzar un paper clau en aquest esdeveniment, per la qual cosa els seus delegats portuguesos fa setmanes que treballen perquè no falli cap mena de detall.

Milers de joves que se sentin interessats en la voluntat de donar suport als cristians perseguits al món podran gaudir d’exposicions, de conferències i de passis de diverses pel·lícules i documentals que ja prepara l’entitat sobre el terreny. Una activitat gairebé frenètica que es percep, sobretot, a les oficines portugueses d’Ajuda a l’Església Necessitada, on l’activitat, durant els últims dies, s’ha multiplicat substancialment.

Un dels llocs més simbòlics i destacats que farà servir la fundació a Portugal és a la Basílica dels Màrtirs, a Chiado, on presentarà una exposició amb objectes profanats a l’Iraq. En aquest sentit, els seus promotors asseguren que “la mostra dona fe de la brutal experiència viscuda pels cristians en aquest país quan les terres bíbliques de la plana de Nínive van ser ocupades pels gihadistes de l’Estat Islàmic, una invasió que va començar el 6 d’agost del 2014”.

També està previst que s’inauguri una exposició fotogràfica als claustres de l’antic convent de la Gràcia, en què el fil conductor serà la realitat de l’Església perseguida al món a través de l’exemple concret de persones “que han estat un exemple de fidelitat a Jesús”. A més, al cinema São Jorge, diversos documentals permetran conèixer altres cares d’aquesta Església, la fe de la qual és posada a prova cada dia.

“Volem, sobretot, que els joves se sentin inspirats pels exemples d’aquests cristians que s’han enfrontat a tants perills i amenaces i que, malgrat això, sempre han assumit la fe fins al final, fins a les últimes conseqüències”, ha manifestat Catarina Martins de Bettencourt, màxima responsable d’Ajuda a l’Església Necessitada a Portugal.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia