L’ús del català a les parròquies, a debat en un seminari de la Universitat Catalana d’Estiu

cropped-fav.png

La 55a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que ofereix cursos i programa actes i jornades des de 1969 a Prada (el Conflent), comptarà, el pròxim 18 d’agost al matí, amb la participació de diversos representants de l’Església de Catalunya, la Catalunya del Nord, el País Valencià i les Illes Balears per reflexionar i oferir una visió de conjunt al voltant de l’ús de la llengua catalana a l’Església catòlica, en l’actualitat, “davant d’una imposició progressiva del castellà”.

“L’Església viu un abandonament progressiu de la pràctica religiosa, el fet religiós està postergat i hi ha una qüestió que preocupa, la disminució del català a les parròquies“. Amb aquest raonament de fons sorgeix una proposta en què participaran, en una taula rodona que tindrà lloc a les 10:00 hores, mossèn Cinto Busquet, rector de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella; Francesc Aracil, membre de l’Oratori de Sant Felip Neri de València i president de l’Associació Ecumènica de Cristians pel Valencià; Vicent Estarlich, coordinador del Grup Cristià del Dissabte i rector de la Parròquia de l’Assumpció d’Alaquàs, de l’arxidiòcesi de València; Martí Gabet, rector de la Parròquia de Sant Pere de Prada, de diòcesi de Perpinyà-Elna, i Josep Amengual, adscrit a la Parròquia de Nostra Senyora de la Font de Déu i Sant Bernat, de la diòcesi de Mallorca.

A partir de les 12:00 hores, el bisbe de Mallorca, monsenyor Sebastià Taltavull, i el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, donaran peu a una continuació d’aquest seminari que versarà al voltant dels 20 anys de la mort del bisbe de Menorca i Solsona, monsenyor Antoni Deig.

Amb el títol de La llengua a l’Església, el seminari està organitzat per la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat i rep el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos. A més, sorgeix amb la intenció de reprendre el seminari que va iniciar-hi monsenyor Antoni Deig, el 1991, convertint-se en el primer prelat català que va fer una conferència a la Universitat d’Estiu de Prada, continuada quatre anys més tard pel bisbe auxiliar de Barcelona, Joan Carrera.

A més, tal com han anunciat els promotors, “aquesta jornada també vol ser continuadora de les jornades (entre el 2005 i el 2018) de l’Associació Cristianisme al Segle XXI, i les d’Església Plural, entre el 2010 i el 2015″, han apuntat. Les inscripcions a aquesta activitat es poden fer a través del portal web de l’entitat.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia