La crítica al capitalisme des dels evangelis i la recerca d’alternatives seran els eixos de la programació i de la reflexió del curs 2023-24 de Cristianisme i Justícia. Així ho ha confirmat aquest dimarts el centre d’estudis jesuïta en un comunicat en què també ha explicat que el curs es portarà a terme amb “la voluntat d’aprofundir en aquesta crítica des d’una mirada renovada i esperançadora, amb la intenció de contribuir a la construcció d’un món sense explotats ni sobrants”.
La conferència d’Imanol Zubero el pròxim 27 d’octubre marcarà oficialment l’inici d’aquest nou cicle acadèmic al centre. En una dissertació que portarà per títol “Contra la necronomia: necessitat i possibilitats d’una economia al servei de la vida“, Zubero, doctor en sociologia per la Universitat de Deusto i professor de sociologia a la Universitat del País Basc, reflexionarà sobre la lògica capitalista, les seves conseqüències, i com persistir al marge de la lògica mercantil.
La intervenció de Zubero donarà pas a la quarta edició de les Jornades Fe-Justícia, que tindran lloc l’endemà i en les quals persones vinculades al món de la teologia i de l’acció social, reflexionaran sobre aquesta qüestió.
La resta de la programació del curs, inclourà activitats que es podran seguir en modalitat virutal o presencial i oferirà claus de reflexió i interpretació del moment actual. En aquest sentit, el camí sinodal alemany, la teologia feminista, o l’espiritualitat seran alguns dels temes presents a les formacions.
Per quart any consecutiu, el centre impulsarà el Grup de lectura per a joves d’entre 18 i 30 anys, coordinat per Anna Barba i Pau Cuadern. Així mateix, mantindrà la presència en activitats en col·laboració amb altres entitats, com ara el cicle de conferències Els dilluns dels drets humans o la Mostra de Cinema Espiritual.
Més informació i inscripcions, a la web de Cristianisme i Justícia.