El germà Matthew, britànic de fe anglicana, serà el nou prior de la comunitat Taizé

cropped-fav.png
El germà Matthew serà el successor del germà Alois. | Marija Poklukar

El germà Matthew, d’origen britànic i de fe anglicana, serà el nou prior de Taizé a partir del pròxim 3 de desembre. Així ho ha donat a conèixer la mateixa comunitat a través d’un comunicat emès el passat diumenge 23 de juliol, en el qual ha afegit que el germà Alois Löser ha efectuat el nomenament després d’un procés de dos anys durant els quals ha consultat a tots els germans, ha pregat i ha reflexionat.

En la nota, la comunitat recorda que, tal com estableix la regla de Taizé, és “el prior de qui nomena un germà per a assegurar la continuïtat després d’ell”. Löser, segons ha explicat ell mateix a la nota, ha fet aquest pas divuit anys després de succeir al germà Roger. “En un moment en què el món i l’Església han canviat tant en les dues últimes dècades, vaig sentir que havia arribat el moment de cedir el meu càrrec a un germà que es va unir a la nostra comunitat després de mi”, ha afirmat.

Prior de Taizé des de la mort del germà Roger l’any 2005, Löser també ha recordat que en la concepció familiar de la vida d’aquesta comunitat monàstica ecumènica situada a la Borgonya francesa, “el ministeri de prior no implica ni un límit d’edat ni un termini fixat per endavant”. No obstant això, als seus 69 anys s’ha sentit inclinat a passar el testimoni conscient de la importància de prendre’s “el temps de preparar aquest pas” sense estar “sotmès a una situació d’emergència”.

“El germà Matthew té tota la meva confiança per a assegurar la continuïtat i prendre les iniciatives adequades per a estimular a la nostra comunitat a ser, segons la intuïció del seu fundador, una ‘petita paràbola de comunió'”, ha manifestat Löser.

El germà Matthew (Andrew Thorpe) va néixer el 10 de maig de 1965 a Pudsey (Regne Unit), és anglicà i va entrar en la comunitat de Taizé el 10 de novembre de 1986.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia