La visita de Zuppi a Biden compleix les expectatives: “Tenim esperances per al futur”

cropped-fav.png
El papa Francesc i el cardenal Zuppi. | Vatican News

El cardenal italià Matteo Zuppi ha deixat bona boca a la Casa Blanca. És una de les conclusions que es desprenen de les apreciacions ressenyades per l’arquebisbe Christophe Pierre, actual nunci apostòlic als Estats Units, en una entrevista que va publicar el passat dijous el portal web Vatican News i que ha estat elaborada pel periodista d’aquest mitjà, Jean-Charles Putzolu. Pierre es va referir a la trobada del passat dimarts que va permetre l’enviat especial pel papa Francesc veure’s amb el president dels EUA, Joe Biden.

Preguntat per les reaccions generades arran d’aquesta reunió, que ha de servir per continuar obrint camí en la consolidació de la pau a Ucraïna (també des d’un plànol eclesiàstic), aquest arquebisbe nascut a França va esmentar que el president Biden “va escoltar molt el seu interlocutor i va expressar la seva satisfacció per la iniciativa nascuda per part del papa Francesc”. A més, va continuar la seva resposta constatant que, tal com va afirmar el cardenal Matteo Zuppi, “la Santa Seu no té el potencial necessari per resoldre tots els problemes que passen a Ucraïna de manera immediata”, raó per la qual, va precisar, “convenen múltiples forces per fer-hi front”.

En relació amb la tasca que vol continuar desenvolupant l’Església catòlica a Ucraïna, el nunci va fer menció que l’enviat papal es va referir, també, a “un treball que tot just acaba de començar, però que ha trobat una bona entesa per totes bandes”. Una postura positiva que el cardenal Zuppi s’ha trobat, des del passat mes de juny, per part de les diverses personalitats polítiques ucraïneses i russes amb què s’ha reunit.

“La Santa Seu forma part del món i treballa per a ell. Les conseqüències de la guerra són terribles per a tota la població, especialment dels refugiats, de les persones que han mort, dels traumes, especialment de la situació dels nens, i no pot romandre-hi al marge. Un dels passos que podem fer com a diplomàtics és precisament el que fa el cardenal, sense pretendre resoldre-ho tot Per això, tenim moltes esperances per al futur“, va acabar monsenyor Christophe Pierre.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia