Els dos sacerdots ucraïnesos detinguts fa vuit mesos per l’exèrcit rus continuen desapareguts

cropped-fav.png
La guerra a Ucraïna també afecta els temples i els seus preveres.

Encara no se sap res dels sacerdots ucraïnesos que van ser detinguts per les tropes russes el passat mes de novembre. Són dos, Ivan Levitskyi i Bohdan Heleta, i, “malgrat els esforços de l’Església catòlica per trobar-los”, continua fent-se feixuga la seva troballa. Així ho ha denunciat aquesta setmana monsenyor Maksym Ryabukha, bisbe de Donetsk, que ha tornat a demanar per enèsima vegada el seu alliberament; una acció que la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada ha volgut entomar des que va esclatar la notícia i ha convertit en un dels seus principals reptes a curt termini.

Es tracta del rector de l’església de la Nativitat de la Verge Maria de la ciutat de Berdyansk, i un capellà de la mateixa església, els quals van ser suposadament detinguts en un centre de detenció preventiva d’aquest territori per les milícies russes i, posteriorment, van ser acusats de preparar un acte terrorista.

Durant una visita a la seu internacional d’aquesta organització a Alemanya, Ryabukha va descriure la gran soledat que es viu als territoris ocupats ucraïnesos, bona part dels quals ha pogut recórrer amb un vehicle finançat per Ajuda a l’Església Necessitada amb la missió de visitar-ne els fidels i enfortir els lligams de l’Església amb les persones que viuen a prop de la línia del front.

“L’Església a Ucraïna s’està convertint en un lloc de trobada per a persones de diverses nacions. Això posa en relleu la importància d’estar junts: l’amistat no vol dir pensar de la mateixa manera, ser amic és conviure, permetent que l’altra persona sigui ella mateixa, amb la mateixa cultura, història i creences”, va reconèixer aquest bisbe salesià.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia