El soterrani de la catedral de Girona, nou refugi climàtic davant la calor extrema

file (11)-min
L'indret compta, de moment, amb cadires per fer més confortable l'estada. | Foto: Ajuntament de Girona

La catedral de Girona també servirà com a refugi climàtic per combatre la calor extrema a partir d’aquesta mateixa setmana. Serà als seus soterranis, on caben unes 300 persones, i aquesta mesura, promoguda per l’Ajuntament de Girona, servirà perquè tant els turistes que durant aquest estiu visitin la ciutat com els veïns i les veïnes de la ciutat es puguin protegir durant els dies de calor intensa. En aquest cas, serà des de les 12:00 fins a les 17:00 hores, i l’obertura de l’emplaçament serà prèviament anunciada perquè tothom en pugui estar al cas. Una actuació, a més, que beneficiarà les persones que viuen al carrer en aquesta ciutat.

Es tracta d’una notícia que durant les últimes hores ha tornat a posar els recintes de culte com aquest en l’ull de mira per les seves possibilitats de suport social i humanitari, i que, per a Gustau Torres, gerent de la catedral gironina, “ha rebut també una aprovació lògica per part del Bisbat de Girona, que va proposar-ne inicialment l’enclavament al consistori local”. Aquest espai, a peu de carrer, és climàticament agradable (“on hi ha dinou graus menys de mitjana respecte de la temperatura que hi ha al carrer”), i s’utilitzarà per primera vegada per aquesta mena de funcions, ja que durant la història d’aquest edifici ha tingut diversos usos.

“Ja hi ha gironins que, a causa de tenir-hi l’entrada gratuïta, com tots els veïns de la ciutat, es passen molts dels dies de calor intensa dins la nau, asseguts en un banc”, sosté Torres; és, de fet, una situació habitual durant aquests dies de pujades contínues de la temperatura en qualsevol diòcesi.

Ara també ho podran fer en una de les dues galeries internes del temple (“sense connexió Wi-Fi, ara per ara”, precisa el gerent), on els promotors d’aquesta mesura ja han començat a pensar en la possibilitat d’afegir-hi prestacions diverses perquè les persones que es vegin obligades a acudir-hi, independentment del temps que ho facin, “també puguin gaudir de l’espai“, sentencia Torres.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia