El passat 28 de juny un home refugiat, d’origen iraquià, va decidir profanar l’Alcorà, el llibre sagrat de l’islam, davant la mesquita principal d’Estocolm, la capital de Suècia. Els fets van succeir després que l’autor s’autoproclamés ateu i decidís provocar la indignació dels musulmans aplegats a l’interior del centre de culte, on tenia lloc l’Eid al-Adha, una de les dues celebracions més importants del calendari islàmic.
A conseqüència de l’incident, musulmans de tot el món van sortir al carrer a protestar i a criticar el govern suec per permetre aquesta exhibició. Un fet que no va passar desapercebut per al papa Francesc, que es va pronunciar al respecte dies més tard, ni per a l’Església del Pakistan, que ha publicat una declaració a través de la Comissió Nacional de Justícia i Pau (CNJP) en què “condemna enèrgicament” aquest esdeveniment.
“Aquests incidents no haurien de passar perquè repercuteixen molt negativament a la nostra gent [del Pakistan]. Hem de respectar els drets i la humanitat dels altres, independentment de la seva religió. Sent un país ja de per si molt pobre i amb una situació difícil per als cristians, aquests incidents comporten més riscos per a la seguretat”, ha afirmat el bisbe Yousaf Sohan, de la diòcesi de Multà, en unes declaracions que han estat recollides per la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada.
Fins al moment, segons el mateix prelat, l’actuació provocada a Suècia tan sols ha generat crítiques i amenaces verbals a través de les xarxes socials. Tot i això, també ha lamentat que un acte descuidat i irrespectuós com aquest pugui tenir un efecte negatiu per als cristians que viuen al Pakistan, on la profanació de l’Alcorà pot implicar la imposició de la cadena perpètua.