Arriba un nou cicle de concerts d’orgue a Montserrat, amb intèrprets de talla mundial

cropped-fav.png
L'orgue de Montserrat està situat a l'esquerra, prop de l'altar de la Basílica. | Foto: Maria Rosa Ferré

Un nou cicle de concerts d’orgue amb entrada lliure arriba a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. Serà en tres dissabtes diferents (el 15 de juliol, i el 5 i el 19 d’agost), al vespre (21:00 hores) i comptarà amb la participació d’intèrprets de projecció internacional, com ara Óscar Candendo, professor d’orgue de l’Escola Superior de Música de Catalunya i organista de la Catedral del Bon Pastor de Donosti (País Basc). Candendo, de fet, serà qui en donarà el tret de sortida amb un concert que portarà per títol “La tradició contrapuntística germànica: Bach, Rheinberger i Reger”.

Després del concert d’obertura del Festival Internacional Orgue de Montserrat 2023 (FIOM 2023), que va tenir lloc el passat 14 de maig i en el qual es va interpretar la Missa per la Pau de Bernat Vivancos, amb la participació de l’Escolania de Montserrat i el Cor Infantil Amics de la Unió – Veus, sota la direcció de Lluís Vilamajó, s’obre, amb aquesta nova proposta, la seva segona part amb tres concerts més, comptant el de Candendo, el qual tindrà peces de Johann Sebastian Bach, Josef G. Rheinberger i de Max Reger.

El segon concert anirà a càrrec de Tempus Trio, un conjunt català que estarà acompanyat per l’organista anglès Peter Holder. Finalment, en el darrer concert el protagonista serà el quartet vocal Cantoria, format per Inés Alonso, Oriol Guimerà, Jorge Losana i Valentín Miralles, acompanyat pel jove organista Joan Seguí.

Tots els concerts es podran escoltar en directe a través de Montserrat Ràdio. A més, es podran veure a través de les televisions locals de La Xarxa. Més concretament, el del 15 de juliol es podrà veure el 20 d’agost a les 22:30 hores; el del 5 d’agost, el 27 d’agost, a la mateixa hora, i el del 19 d’agost, el 3 de setembre, també a les 22:30 hores.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia