Parolin fa una crida a la comunitat internacional per protegir els menors del drama de la guerra i les migracions

cropped-fav.png
El secretari d'Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin. | Vatican Media

El secretari d’Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, ha llançat una crida a la comunitat internacional per protegir els menors de tota forma de violència i d’abús. Ho ha fet en una visita recent al santuari de Maria Goretti, la santa la memòria de la qual es va celebrar el passat 6 de juliol.

Proclamada màrtir de la puresa per Pius XII l’any 1950, la història d’aquesta nena que va morir a conseqüència d’una brutal agressió l’any 1902 va donar peu al purpurat italià a recordar la necessitat de treballar per garantir “una vida i un desenvolupament normal” a tots els nens i nenes del món. “Els nens d’avui són el futur de demà, és important que creixin en un ambient sa que fomenti la personalitat en tots els sentits”, ha dit Parolin.

Una de les preocupacions més recurrents del cardenal i de la Santa Seu durant el darrer any i mig ha sigut la tràgica situació dels menors ucraïnesos que pateixen la guerra entre Rússia i Ucraïna. En aquest sentit, el purpurat ha fet referència als milers de nens i nenes ucraïnesos deportats per la força a Rússia, i ha reiterat que la Santa Seu està “activament compromesa per assegurar el retorn dels menors a les seves famílies, als seus pares i a la terra de què procedeixen”.

Coneixedor de l’interès per part del Vaticà d’ajudar a buscar una solució a aquesta situació, el president d’Ucraïna, Volodimir Zelensky, va demanar explícitament l’ajuda del Papa durant la trobada que van mantenir el mes de maig passat a Roma. En relació amb aquest tema, Parolin ha insistit en el fet que la missió de Pau encarregada al cardenal Mateo Zuppi es va centrar molt en aquest punt, “amb alguns resultats positius”.

Durant la seva visita a Nettuno, el cardenal i diplomàtic italià també ha expressat la seva preocupació pels nens i nenes víctimes del drama migratori i ha convidat a pensar en tots els menors que han mort en el Mediterrani en el seu intent desesperat d’arribar a Europa. “Cal buscar la pau on hi ha conflictes i guerres, per trobar el desenvolupament i la possibilitat d’una vida digna allà on hi ha condicions de subdesenvolupament i gran misèria”.

Parolin ha demanat el compromís i la unitat de la comunitat internacional, i en particular de la Unió Europea, per afrontar aquest problema. “Si es tracta com un problema compartit, tindrem més possibilitats de trobar solucions bones i eficaces”, ha remarcat.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia