Dones iranianes convertides al cristianisme, castigades per la justícia en règim d’aïllament

cropped-fav.png
Women Life Freedom | Wikimedia Commons

Després que tres dones d’origen iranià es convertissin al cristianisme fa uns mesos, ara s’ha sabut que la justícia les ha obligat a viure recloses durant 40 dies en règim d’aïllament a la presó d’Evin, a la regió de Teheran. Segons ha denunciat Article 18, plataforma dedicada a protegir i promoure la llibertat religiosa a l’Iran i a defensar els cristians perseguits, les tres dones van ser arrestades el passat mes de maig, i el passat diumenge 2 de juliol van haver d’enfrontar-se a la seva primera audiència davant els jutges de l’Iran.

Els seus noms són Shilan Oraminejad, Razieh (Maral) Kohzady i Zahra (Yalda) Heidary, i les tres van ser detingudes als seus respectius domicilis per part de diversos agents del Ministeri d’Intel·ligència iraniana. Una actuació en què les forces de seguretat d’aquest país van actuar “sense donar cap explicació”, tal com apunten fonts de la zona, tot confiscant algunes de les pertinences de les tres dones.

Aquest nou cas d’assetjament envers la població cristiana, que no arriba a l’1% al país, exemplifica el retrocés social que es viu en aquest territori de l’Orient Mitjà pel que fa a la llibertat religiosa i de consciència. Una situació de repressió per part de les autoritats que es va accentuar arran de la mort, el desembre passat, de Mahsa Amini, activista iraniana que lluitava pels drets de les dones al seu país, a mans de la policia.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia