Una activitat reviurà l’experiència de resseguir el camí que va emprendre el fundador de l’Opus Dei en plena Guerra Civil

cropped-fav.png
Sant Josepmaria Escrivà, fundador de l'Opus Dei.

Josepmaria Escrivá de Balaguer (Barbastre, 1902 – Roma. 1975) va ser sacerdot i fundador de l’Opus Dei el 1928. Pocs anys després, ja iniciada la Guerra Civil Espanyola (el 1937) va haver de fugir de Madrid camí d’Andorra per acabar fent parada, posteriorment, a Burgos.

Fruit d’aquest episodi en la vida de qui anys més tard acabaria sent beatificat i canonitzat per Joan Pau II i convertit en sant Josepmaria, l’aplec organitzat per l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra té la intenció de simular el seu recorregut i resseguir, en una activitat que es durà a terme aquest dissabte 8 de juliol, la zona per on sant Josepmaria va entrar a Andorra el 2 de desembre de 1937. La intenció, segons apunta aquesta entitat al seu web, és “reviure aquella experiència en la vida del fundador de l’Opus Dei”.

Així és com el programa s’encetarà, dissabte a les 10:00 hores, amb una pujada a peu des del poble d’Argolell al Mas d’Alins i la Borda del Gastó. Després d’una trobada dels participants que se celebrarà a la Borda del Gastó, s’efectuarà una baixada amb direcció a l’església de Sant Julià de Lòria. Allà serà on s’oficiarà una eucaristia presidida per mossèn Xavier Pont i posteriorment hi haurà un dinar i la projecció d’un documental sobre el pas dels Pirineus a l’edifici de l’antic comú de Sant Julià de Lòria.

En unes declaracions del representant d’aquesta associació, Jordi Piferrer, recollides per Flama, enguany s’espera que, pel que fa a les persones inscrites a l’aplec, la xifra sigui més elevada, si bé la covid “va fer que hi assistís molta menys gent mentre va tenir-hi incidència”. En aquest sentit, aquest cap de setmana s’espera la presència d’una quarantena de persones, “entre les quals hi haurà un grup de 25 joves que, durant cinc dies, han estat caminant des de Peramola fins a Sant Julià de Lòria”, hi afegeix Piferrer.

L’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, fundada l’any 2002, arran del centenari del naixement de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, treballa en la recuperació dels fets, viaranys i llocs que va seguir sant Josepmaria amb altres persones durant els mesos de novembre i desembre de 1937. Actualment, en formen part persones de tot el món.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia