Mans Unides presenta la seva memòria del 2022: augmenta la fam i la bretxa social

cropped-fav.png
Roda de premsa de Mans Unides.

El passat 27 de juny Mans Unides va presentar en una roda de premsa la Memòria d’Activitats de 2022. L’acte va comptar amb la presència de la presidenta de l’entitat eclesial, Cecilia Pilar, d’Ana Pérez, membre del Departament de Cofinançament, i de Jessica Del Olmo, que treballa per arribar a acords de col·laboració amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

Segons l’entitat, l’any passat es va constatar un empitjorament de la situació a nivell mundial, tal com es va detallar a l’informe L’estat de la seguretat alimentària i la nutrició al món (SOFI), encarregat, entre altres institucions globals, per la FAO, l’OMS o l’UNICEF. Un estudi que, per a Mans Unides, reflecteix una dada alarmant: “El nombre de persones que passa gana en un món on es llença el menjar a cabassos va augmentar fins als 828 milions. El canvi climàtic, els conflictes o la COVID-19 van incidir en l’augment de la fam. Unes dades que en una organització que fa 64 anys que lluita contra la fam van causar veritable estupor”, es va reconèixer.

Per pal·liar l’impacte de l’enorme bretxa de desigualtat que separa pobres i rics, l’ONG catòlica va donar suport directament a més d’1,7 milions de persones residents en 55 països de l’Àfrica, Àsia i Amèrica. Concretament, es van acompanyar des d’aquesta institució unes 1.756.037 persones, el 57% de les quals van ser dones. Uns projectes d’ajuda humanitària que es van materialitzar en 488 noves activitats que van tenir un cost de 34.782.534 euros, i que se sumen als d’exercicis anteriors, un fet que suposa un total de 782 projectes oberts durant tot el 2022. A més, l’ONG de l’Església catòlica va recaptar gairebé 50 milions d’euros provinents del sector privat (socis i col·laboradors, empreses, parròquies o col·legis).

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia