Mesures de l’Església Anglicana per posar fre a la crisi climàtica: cap suport a les empreses que no protegeixen la Creació

cropped-fav.png

L’Església d’Anglaterra vol predicar amb l’exemple pel que fa al canvi climàtic i ha anunciat que eliminarà aquest any de la seva cartera d’inversions totes les companyies que treballen amb el petroli i el gas (es tracta de les empreses Shell, BP, Exxon i Total, així com de set petrolieres i gasistes més). D’aquesta manera, es vol alinear amb els objectius climàtics de l’Acord de París, dins del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), que pretén establir diverses mesures per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Aquesta decisió, que es va començar a gestar durant el Sínode General (el cos legislatiu de l’Església d’Anglaterra) celebrat el 2018, situa l’Església anglicana més a la vora de voler jugar un paper de lideratge per fer front a la urgència del canvi climàtic.

Els Comissionats de l’Església tenien uns 163 milions de dòlars invertits en empreses d’hidrocarburs a finals de l’any passat. Amb aquesta mesura, però, l’Església d’Anglaterra es compromet a frenar “la crisi climàtica que amenaça el planeta en què vivim i a les persones l’integren, a les quals Jesucrist crida a estimar com els nostres veïns”, va afirmar l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, que va exercir com a directiu d’empreses petrolieres (Elf Aquitaine i Enterprise Oil) abans d’unir-se a l’Església.

“És el nostre deure protegir la creació de Déu, i les companyies energètiques tenen una responsabilitat especial a l’hora d’ajudar-nos a aconseguir una transició justa a l’economia de baixes emissions de carboni que necessitem”, ha argumentat el primat de l’Església anglicana.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia