Pelegrinatge solidari caminant 40 dies amb destinació a la JMJ de Lisboa

cropped-fav.png
Parròquia de Sant Mateu de la Guineueta. | Foto: Tocho a tocho

Prop d’un centenar de joves de les parròquies de Sant Mateu i Sant Rafael de la Guineueta de Barcelona caminaran durant quaranta dies fins a arribar a Lisboa. Allà, a la capital portuguesa, es durà a terme de l’1 al 6 d’agost la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), una trobada mundial de joves on participarà el papa Francesc. Aquest pelegrinatge tindrà una motivació solidària i és que s’ha previst la restauració de l’antiga capella de l’Institut Mental de la Santa Creu i la construcció d’un nou centre parroquial.

El cardenal Joan Josep Omella ha estat l’encarregat de posar i beneir la primera pedra donant inici a les obres. Cada pas d’aquest camí simbolitzarà un pas més cap a aquesta restauració. En aquest sentit, es busquen patrocinadors que donin 1€ per cada quilòmetre de ruta, que servirà per finançar el projecte de restauració.

El pelegrinatge a Lisboa és una part integral d’aquesta experiència, ja que representa un viatge tant interior com exterior cap a la trobada amb la fe cristiana. Durant 1.276 km i 40 dies de camí, els joves se submergiran en l’oració, la formació, la renúncia i la vida comunitària, enfortint la seva fe i preparant-se per a una trobada transformadora amb el papa Francesc.

Tal com recorda l’Arquebisbat de Barcelona, des de l’última JMJ a Cracòvia el 2016, els joves han estat portant una creu metàl·lica en pelegrinatge al llarg de més de mil quilòmetres, passant per diversos santuaris i llocs d’importància religiosa. Aquest símbol de fe i devoció els ha guiat en el seu camí espiritual, que ara els porta a Lisboa, on podran reunir-se amb el sant Pare i “experimentar l’alegria de trobar-se amb Crist a l’Església”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia