L’Aplec Unitat Pastoral de Tàrrega reuneix 104 assistents

WhatsApp Image 2023-04-10 at 10.43.58
El rector Josep Maria Vilaseca acompanyat dels preveres Mn. Joan Viladot i Mn. Sebastià Pijuan. | Helena Tarragó

L’Aplec 2023 de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega, celebrat durant la tarda del passat diumenge 18 de juny a la nostra ciutat, va reunir cent quatre feligresos vinguts de les parròquies de El Talladell, Verdú, Vilagrassa. Montornès de Segarra-Masdebondia, Anglesola, i la mateixa Tàrrega. La celebració d’aquesta trobada anyal, va estar presidida pel rector Josep Maria Vilaseca, acompanyat dels preveres  Mn. Joan Viladot i  Mn. Sebastià Pijuan. 

Després d’una salutació de benvinguda del rector de la UPP de Tàrrega, mossèn Vilaseca, va seguir el res de les Vespres, i es van fer diverses pregàries pels sis representants de les parròquies. En la seva intervenció, Vilaseca assenyalà: “Aquesta és una trobada fraternal, orant, per fer Església i fer comunitat; fer unes comunitats vives, que s’estimen i que comparteixen”. Després es va interpretar l’Himne a la Mare de Déu de l’Alba.

Seguí la viscuda jornada a manera del fi del curs d’activitats 2022-23, amb uns comentaris detallats sobre els notables murals a la parròquia de Santa Maria de l’Alba, obra dels nostres pintors Jaume Minguell i Miret i el seu fill Josep Minguell Cardeñes, que al nostre primer temple es donen la mà amb més d’un miler de metres quadrats de frescos.

Després d’una introducció històrica sobre el conjunt monumental targarí a càrrec de Josep Castellà, mossèn Vilaseca va explicar el cicle de pintures murals i el seu important simbolisme bíblic. Els nombrosos asssistents, dividits en dos grups, van seguir amb molta atenció la detinguda visita guiada als grans murals. 

L’Aplec de la Unitat Pastoral Parroquial 2023 va prosseguir amb un ben servit àpat fraternal amb productes de la nostra terra a la sala municipal del Espai Mercat, preparat per un equip de voluntaris de la parròquia. El rector mossèn Vilaseca va adreçar unes paraules d’agraïment, i tot seguit va tenir lloc un recital de cançons a càrrec dels membres del grup Àngels de l’Alba, integrat en aquesta ocasió per Anna Castellà, Aleandro Zabaleta i Alba Castellà.

Al final es van unes grans rotllanes amb el Cant dels Adeus, abans de repartir-se com a recordatori una estampa reproduint l’actual presbiteri de la nostra parroquia. Així es va posar cloenda a una jornada tota ella viscuda amb un esperit ple de convivència i germanor entre la gent de la UPP de Tàrrega.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia