Les causes d’una migració ‘forçosa’, nou vídeo per a la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat 2023

cropped-fav.png
Stuart Hampton, Pixabay

El Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral (DSDHI) continua amb els preparatius per a la 109 Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat que se celebrarà el diumenge 24 de setembre. En aquesta ocasió, s’ha donat a conèixer un nou vídeo que aprofundeix en les causes d’una migració ‘forçosa’ i interpel·la a reflexionar i respondre aquesta pregunta del papa Francesc: ¿què estem fent per a crear un món de justícia i pau per a tothom?

La publicació d’aquest nou vídeo coincideix amb el tràgic naufragi al Mar Jònic que ha costat la vida a centenars de persones, entre elles, molts infants que viatjaven amb les seves mares a la bodega del vaixell enfonsat. En el vídeo, que s’ha donat a conèixer avui, juntament amb el secretari del DSDHI, sor Alessandra Smerilli FMA, es pot veure el testimoni de Melanie Martínez, que pertany a Generarte, un projecte del JRS Colòmbia que acompanya joves de la zona a través d’activitats lúdiques i educatives per tal d’allunyar-los del perill que comporta la vida al carrer.

Cada any, la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat se celebra l’últim diumenge de setembre. Aquest 2023 serà el 24 de setembre i el lema escollit pel papa Francesc és ‘Lliures d’escollir si migrar o quedar-s’hi’. El Sant Pare recorda en el seu missatge que el camí sinodal que l’Església ha emprès «ens porta a veure les persones més vulnerables, i entre elles molts migrants i refugiats, com uns companys de viatge especials, que hem d’estimar i cuidar com germans i germanes». El papa Francesc afegeix que “només caminants plegats podrem anar lluny i arribar a la meta comuna del viatge”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia