Un sacerdot nigerià demana la beatificació de 40 cristians morts en l’atemptat de fa un any al país

cropped-fav.png
L'església d'Owo després de l'atac terrorista del 5 de juny de 2022.

Aquest dilluns es commemora el primer aniversari de l’atemptat contra la parròquia nigeriana de Sant Francesc Xavier, situada a la localitat d’Owo, a l’estat d’Ondo. Per aquest motiu, aquestes darreres hores un sacerdot del país, el pare Emmanuel Faweh, ha demanat a les autoritats eclesiàstiques que es beatifiquin prop de 40 cristians que van ser assassinats en aquesta matança, que posteriorment va passar a denominar-se com la matança del Diumenge de Pentecosta.

Entrevistat per l’oficina espanyola de la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada, el també rector de l’Institut de Sant Albert de la diòcesi de Kafanchan ha defensat aquesta idea assumint que “no seria cap ximpleria que l’Església decidís obrir una causa de beatificació dels qui van perdre la vida en aquell atemptat, ja que van morir professant la seva fe”, ha reconegut.

“Van morir mentre adoraven Déu a casa seva, així que si l’Església obrís un procés per a la seva beatificació contribuiria sobre manera a enfortir la fe dels qui la practiquen en zones esquinçades per la guerra o en zones com el nord de Nigèria, on són perseguits molts dels qui es declaren cristians”, ha dit el sacerdot.

Aquest atac és un episodi que se suma a una llista ingent d’agressions contra les vides i les propietats dels cristians nigerians, les quals han estat perpetrades per un conjunt de grups terroristes islamistes, bandits armats i membres de l’ètnia fulani, tots ells declarats anticatòlics. Tot i això, el prevere ha assegurat que, si allò que pretenien els terroristes del Diumenge de Pentecosta era atemorir els cristians o debilitar la seva fe, “han acabat fracassant“, ha resolt.

En paraules d’aquest representant de l’Església catòlica nigeriana, la justícia està trigant a posar-hi remei, tal com succeeix en altres casos similars. A pesar d’això, la comunitat cristiana de Nigèria ha volgut dipositar totes les seves esperances al nou govern del país, el qual va jurar el seu càrrec el 29 de maig passat. “Preguem i esperem que el Govern actual sigui capaç de consolidar la lluita contra el terrorisme iniciada per governs anteriors. Esperem que aquest Govern tingui la voluntat d’assenyalar els qui financen aquests terroristes i de perseguir-los, per dissuadir els qui es lucren amb els conflictes que es produeixen en aquest país”, ha afegit.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia