Joseph Tobin, cardenal americà: “Renuncieu a l’ús de les armes a favor de la pau”

cropped-fav.png
Monsenyor Joseph William Tobin. | Foto: Bob Roller

Després que el debat sobre l’ús i el control de les armes hagi situat els Estats Units al centre de totes les mirades durant els últims anys, l’arquebisbe de Newark, a Nova Jersey, el cardenal Joseph William Tobin, ha afegit contingut a l’assumpte assegurant que el poble americà “hauria de renunciar voluntàriament als seus drets de la Segona Esmena” per millorar la societat. El purpurat es refereix, en aquest sentit, a una de les deu esmenes que conformen la Declaració de Drets de la Constitució dels Estats Units, aprovada el 1791, la qual protegeix el dret de la població de posseir i portar armes a sobre.

“Sincerament, crec que és el millor que podem fer per canviar la cultura de la violència que ens amenaça avui”, ha reconegut Tobin en unes declaracions fetes a través d’una carta que ha recollit el portal nord-americà Crux Now. “Si deixem de costat voluntàriament els nostres drets per ser testimonis de la veritat que ens proporciona la pau, trobarem la manera de construir una societat lliure, que es visqui a les nostres llars, als nostres barris, a les nostres comunitats, a la nostra nació i al nostre món”, ha expressat el cardenal.

Aquesta petició representa l‘última crida a l’acció que s’emmarca en un seguit de tiroteigs massius en els últims mesos i les successives reclamacions públiques per posar fre a aquesta escalada d’esdeveniments. De fet, aquest 2023 se n’han produït un total de 263 a causa d’incidents diversos, els quals han provocat 327 morts.

Monsenyor Joseph William Tobin va ser nomenat arquebisbe pel papa Francesc el 7 de novembre de 2016 en una ciutat, Newark, al comtat d’Essex, que mai no havia estat presidida per un cardenal. En relació amb les seves proclames, el mateix pontífex ha advertit en més d’una ocasió la necessitat d”aturar el trànsit indiscriminat d’armes als Estats Units”. Així es va referir a aquest assumpte durant l’Audiència General del 25 de maig de 2022, poc després que es produís un tiroteig en una escola d’educació primària a l’estat de Texas.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia