Regina Lynch, nova presidenta executiva internacional d’Ajuda a l’Església Necessitada

cropped-fav.png
Regina Lynch, nova presidenta executiva internacional d'ACN.

El nom de Regina Lynch ha estat l’escollit per rellevar Thomas Heine-Geldern al capdavant de la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada. Així doncs, Lynch, que ha estat vinculada a aquesta entitat des de la dècada de 1980, en serà la nova presidenta executiva internacional durant els pròxims cinc anys.

Laica i procedent d’Irlanda del Nord, la nova responsable d’aquest organisme es va especialitzar acadèmicament en estudis literaris i, des d’Alemanya, ha mantingut durant les darreres dècades un contacte estret amb la fundació, de la qual ha estat directora de projectes des de fa quinze anys.

En el seu nou càrrec, Regina Lynch haurà de responsabilitzar-se de les línies de contingut bàsic i de gestió de la fundació pontifícia, la qual compta amb un total de 23 oficines nacionals. A més, haurà de representar la fundació internacionalment i donar compte de totes les actuacions d’Ajuda a l’Església Necessitada al Consell de Supervisió, que actualment encapçala el president institucional de la fundació, el cardenal italià Mauro Piacenza.

Lynch, que va rebre un reconeixement per la seva tasca el 2021, quan, com a representant de la ROACO (Reunió de les Obres d’Ajuda a les Esglésies Orientals), va acompanyar el papa Francesc en el seu viatge a l’Iraq, on l’entitat havia desenvolupat prèviament una tasca decidida per promocionar el retorn a la plana de Nínive dels cristians expulsats per l’Estat Islàmic.

En relació amb altres nomenaments efectuats, el pare Anton Lässer, religiós passionista, passarà a ser el nou assistent eclesiàstic d’Ajuda a l’Església Necessitada International. D’aquesta manera, prendrà el relleu del pare Martin Barta, responsable d’aquesta missió durant els darrers tretze anys. Per la seva part, Marco Mencaglia, laic italià especialitzat en ciències polítiques, ocuparà la posició de director del Departament de Projectes de la fundació pontifícia.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia