El Museu Diocesà de Barcelona presenta una exposició sobre confraries gremials que han existit a la ciutat

cropped-fav.png
La mostra es podrà visitar fins al 10 de setembre gratuïtament. | Foto: Església Arxidiocesana de Barcelona

Quan la gent s’ajuda. Confraries gremials de Barcelona” és el títol de l’exposició que s’inaugura aquest dijous al Museu Diocesà de Barcelona, una proposta que pretén fer un recorregut al voltant dels gremis que han existit al llarg de la història a la ciutat de Barcelona, des de l’Edat Mitjana fins a l’actualitat.

D’aquesta manera, el projecte expositiu recorrerà, a través d’una visió panoràmica i temàtica (sense caure en la cronologia dels fets), els papers que han protagonitzat tots els gremis professionals de la ciutat comtal, així com la relació que hi han mantingut amb les societats de cada moment.

Dividit en cinc àmbits diferents, en aquesta proposta es presentarà aquest fenomen social des de diversos punts de vista: social, polític i econòmic. Per exemple, un d’aquests plantejaments centrarà l’atenció en el fet religiós observat des de la societat agremiada, ja que, segons els impulsors de la proposta, “no es poden concebre els gremis sense la seva corresponent confraria que doni suport religiós en aquesta vida o després de la mort”, apunten.

A partir d’aquesta mirada al passat gremial de la ciutat, es volen oferir, a més, diverses claus d’interpretació: per entendre el passat i, alhora, el present. De fet, tal com assenyalen els comissaris de la mostra, “la societat del segle XXI continua generant desigualtat i vulnerabilitat, i per això la gent continua organitzant-se a partir de la solidaritat horitzontal i l’ajuda mútua“. L’exposició es podrà visitar fins al 10 de setembre amb entrada gratuïta.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia