Uns 600 mil pelegrins de tot el món ja s’han preinscrit a la JMJ Lisboa 2023

cropped-fav.png

Prop de 600 mil pelegrins de tot el món han completat la primera fase d’inscripció per a participar en la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) que se celebrarà a Lisboa de l’1 al 6 d’agost. Segons el balanç que ha fet públic avui l’organització de l’esdeveniment, uns 200 mil pelegrins ja han completat el procés d’inscripció, mentre que els 400 mil restants encara estan pendents de completar la segona fase del tràmit.

A dos mesos de la trobada, Espanya encapçala la llista de pelegrins que ja han finalitzat la seva inscripció: són un total de 39.777, dels quals uns 3.000 procedeixen dels bisbats amb seu a Catalunya, una xifra que es podria ampliar ja que el període d’inscripcions s’han allargat fins al dia 5 de juny.

La llista de països amb més inscripcions la segueixen Itàlia que compta amb 32.369 preinscrits, Portugal, amb 19.350, França, amb 9.283, Polònia, amb 9.053 i els Estats Units.D’altra banda, fins avui hi ha 20.605 voluntaris inscrits, dels quals uns 350 són professionals de l’àmbit sanitari (metges, infermers i estudiants del darrer curs de medicina). Les xifres també assenyalen que a les parròquies de les diòcesis d’acollida (Lisboa, Setúbal i Santarém) s’hi han inscrit unes 6.000 famílies acollidores de pelegrins. Si bé, tal com remarca l’organització, les xifres estan en constant evolució.

Pel que fa a la premsa, des del 31 de maig va quedar obert el termini d’inscripcions per als professionals dels mitjans de comunicació que vulguin cobrir la JMJ Lisboa 2023. Ho podran fer fins a l’11 de juliol: a través d’aquest formulari.

La 27a JMJ se celebrarà amb el lema “Maria es va aixecar i va marxar sense aturar-se” (Lc 1,39) entre els dies 1 i 6 d’agost i comptarà amb la presència del Papa Francesc, que el dia 5 visitarà el santuari de Fàtima.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia