El Vaticà als ‘influencers’ cristians: “No estem presents a les xarxes socials per vendre un producte”

cropped-fav.png

El passat dilluns, el Dicasteri (ministeri) per a la Comunicació va publicar Cap a una plena presència, un extens document que pretén promoure, en el si de l’Església catòlica, una reflexió al voltant del contingut religiós que publiquen les persones cristianes a les xarxes socials, des de sacerdots fins a laics.

Signat per Paolo Ruffini, prefecte laic d’aquest òrgan de la cúria romana, el text té la intenció de generar un toc d’atenció envers els popularment coneguts com a “influencers cristians” per tal que deixin de compartir amb els seus seguidors (que, en alguns casos, es compten per milers) “continguts que puguin causar malentesos, exacerbar la divisió, incitar al conflicte i aprofundir els prejudicis“, tal com demana el text.

La publicació alerta, en aquest sentit, que existeixen nombrosos casos de “perfils o comptes que proclamen continguts religiosos, però que no participen en les dinàmiques de relacionar-se amb els altres de manera autèntica“. El document també assenyala que allò que s’espera de totes aquestes persones que estan en contacte amb les tecnologies de la informació és que promoguin “un enfocament constructiu i creatiu que fomenti una cultura d’amor al proïsme”, reconeix.

“Els cristians hauríem de ser coneguts no només per la nostra capacitat per arribar als altres amb continguts religiosos interessants, sinó també per la nostra disponibilitat per escoltar, per discernir abans d’actuar, per tractar totes les persones amb respecte, per romandre en silenci en lloc de suscitar una controvèrsia“, adverteix el document. “No estem presents a les xarxes socials per vendre un producte. No estem fent publicitat, sinó comunicant vida, la vida que se’ns ha donat en Crist. Per això, tot cristià ha de procurar no fer proselitisme, sinó donar-ne testimoni”, conclou.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia