Una organització catòlica del Brasil portarà els insults racistes a un jugador de la lliga espanyola al Tribunal Europeu de Drets Humans

cropped-fav.png
El jugador, de 22 anys, ha estat objecte d'insults pel seu color de pell. | Foto: Europa Press

Educafro, una oenagé del Brasil que promou els drets socials del col·lectiu negre, està a punt de materialitzar una denúncia contra l’Estat espanyol davant el Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg, a causa dels atacs de contingut racista dirigits a l’esportista brasiler Vinicius Jr., jugador del Reial Madrid, durant el campionat de la lliga espanyola.

Els insults que ha rebut el futbolista per part de les aficions adversàries en els darrers partits disputats pel seu equip se sumen a un historial de fets ocorreguts des de l’any 2021, segons ha fet pública aquesta entitat. Així és com un dels esdeveniments que més ressò han tingut es va produir el passat 21 de maig, quan el jugador va haver d’escoltar, durant el partit que estava jugant a València, que se’l comparés, despectivament, amb un mico, una situació que recentment ha encès totes les alarmes envers el futbol professional i les sancions legals que s’hi haurien d’emprendre per castigar els fets. Això no obstant, l’organització, coordinada pel pare franciscà David Santos, ha posat en dubte l’efectivitat de les mesures antiracistes que es prenen al futbol espanyol.

Aquest incident va fer vessar el got i va generar indignació en totes les capes de la societat del Brasil, on Vinicius Jr. és considerat com un membre clau de la selecció nacional de futbol i un dels jugadors més admirats per l’afició brasilera. De fet, diversos futbolistes i polítics, entre els quals s’inclou el president Luiz Inácio Lula da Silva, van mostrar la seva solidaritat envers aquesta situació per la qual travessa l’esportista, i van condemnar els atacs racistes.

“Educafro Brasil dona suport plenament a Vinicius Jr i repudia per complet aquests actes inhumans de racisme. Estem compromesos amb la lluita contra la discriminació racial en totes les formes i estem a punt per prendre mesures addicionals per donar suport no només a aquest jugador, sinó també a la causa de la diversitat racial i la inclusió de tothom als estadis de futbol”, ha anunciat l’entitat.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia