“Esperança per a la terra, esperança per a la humanitat”: el lema de la Setmana Laudato Si 2023

cropped-fav.png

Aquest passat diumenge, el papa Francesc va iniciar la Setmana Laudato Si’ després del res del Regina Coeli des de la Plaça Sant Pere del Vaticà, coincidint amb el vuitè aniversari de la publicació d’aquesta encíclica, signada el 24 de maig de 2015 i presentada el 18 de juny d’aquell any. Els actes previstos arreu del planeta al voltant d’aquesta celebració s’allargaran fins al diumenge 28 de maig.

El pontífex també va aprofitar l’ocasió per agrair el paper que han protagonitzat el Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral i les nombroses organitzacions que s’hi han adherit, i no es va estar de convidar les comunitats catòliques de tot el món a afrontar aquesta problemàtica mundial de forma conjunta.

Sota el lema “Esperança per a la terra, esperança per a la humanitat”, durant tota aquesta setmana tindran lloc diversos esdeveniments a escala mundial que seran celebrats en persona o bé en línia, posant en relleu l’ensenyament catòlic que ha difós el papa Francesc sobre la biodiversitat, la resposta al clam dels pobres, la desinversió, l’educació i l’ecoespiritualitat. En paral·lel, a nivell local, milers d’activitats portaran el missatge de Laudato Si’ arreu per tal de preservar aquesta celebració.

Arran de l’encíclica papal, el Moviment Laudato Si’ es posa de nou al servei de la família catòlica de tot el món per convertir la carta del Papa Francesc en accions a favor de la justícia climàtica i ecològica. A més, la pel·lícula “La Carta”, l’eix narratiu de la qual narra la història de quatre “poetes socials” que es veuen afectats per la crisi climàtica i viatgen a Roma per trobar-se amb el papa Francesc, es convertirà en el recurs que connectarà tots aquests esdeseveniments comunitaris.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia