Càritas Girona alerta d’un augment de joves que cauen en la vulnerabilitat: 1 de cada 3 van ser atesos durant el 2022

cropped-fav.png
La presentació de la memòria s'ha fet a la seu de l'entitat. | Càritas Girona

Càritas Diocesana de Girona ha presentat aquest dimarts a la seva seu les xifres que es desprenen de tota la seva activitat durant l’any passat, a la qual va dedicar una partida pressupostària de gairebé 11 milions d’euros. Ho ha fet tot presentant la memòria que anualment fa pública per retratar les observacions directes que es generen arran de les tasques de suport sociolaboral impulsades per aquesta organització al territori diocesà gironí. D’elles se n’obté, per exemple, que un total de 27.531 persones vulnerables i residents a la demarcació van ser ateses de gener a desembre, una quantitat inferior a la de 2021. Tot així, aquesta dada evidencia que persisteix el creixement de casos que es va produir a causa de la Covid-19, ja que anys enrere les dades van ser inferiors.

Així ho constata el programa de Cobertura de Necessitats Bàsiques, en què s’inclouen els Centres de Distribució d’Aliments, l’índex d’usuaris del qual va augmentar un 15% respecte del 2019. Càritas, en aquest sentit, ha volgut remarcar el seu suport essencial en haver distribuït 178.000 cistelles d’aliments bàsics, 11.000 lots de roba i 1.264 ajudes econòmiques.

Des d’un punt de vista generacional, Càritas ha alertat que cada vegada són més els joves que han de sofrir els greus condicionants d’una situació social complicada. De fet, una de cada tres persones ateses té menys de 35 anys. D’altra banda, també s’ha referit a l’emergència residencial com una problemàtica en augment, ja que és notòria la necessitat de llars en condicions en comptes d’ocupar o compartir habitació.

Unes altres xifres que es mantenen en un llindar de preocupació alta són les que indiquen la quantitat de llars on no es garanteix una alimentació adequada i on no es pot fer front a la cobertura de les necessitats bàsiques: en són dues de cada tres i tres de cada quatre, respectivament. És per això que Caye Gómez, responsable d’Anàlisi Social de l’entitat, ha posat èmfasi en pal·liar una situació en què “l’impacte d’una inflació disparada dificulta les condicions de vida de les famílies que acompanya Càritas”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia