Èxit de visitants a l’exposició “Bèsties”, promoguda pel Museu d’Art Medieval de Vic

cropped-fav.png
Un instant de l'exposició dels resultats generats per aquesta mostra. | Museu d'Art Medieval de Vic

Després de la seva inauguració el passat 28 de març, l’exposició “Bèsties. Els animals en l’art medieval del Museu Episcopal de Vicsuma ja 1.500 visites. Tal com indica el nom de la proposta, en ella es poden conèixer els diversos tipus d’animals i bestioles que freqüenten l’art medieval mitjançant una col·lecció d’elements que s’hi ha volgut interpretar, com ara alguns dels capitells i retaules elaborats durant aquest context històric.

Fonts del museu asseguren que, per la “singularitat i el caràcter divulgatiu” d’aquesta posada en escena, l’interès del públic ha estat majúscul, “un gran èxit” que esperona l’entitat a continuar promovent exposicions culturals després que aturés el seu programa de mostres temporals durant els anys que ha estat present la pandèmia provocada per la covid.

En relació amb la procedència dels usuaris que l’han visitat, una tercera part d’aquests han estat residents de la comarca d’Osona, i la resta d’arreu de Catalunya i de França. Una atracció per les representacions que feien ús d’aquesta imatgeria que ha trencat fronteres, i que, en bona part, es deu “a la feina que han fet els seus comissaris, Judit Verdaguer i Marc Sureda”, tal com ha manifestat el director del MEV, Oriol Picas.

“Bèsties”, que estarà oberta al públic fins al 17 de desembre, desplegarà una amplia programació d’activitats paral·leles complementàries, com cicles de conferències, tallers educatius i visites guiades. 

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia